Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD Haseke'de ilerlemeye başladı...

IŞİD, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentine önce bomba yüklü araçlar, ardından ağır silahlarla saldırıya geçti. Saldırılarda onlarca kişinin öldüğü bildiriliyor



IŞİD, hem Suriye ordusu hem de PYD'liler tarafından birlikte kontrol edilen ve yönetilen Haseke kentine saldırıya geçti. Kentin bazı bölümleri daha önce IŞİD'in kontrolüne girmiÅŸti. Dün gece bombalı araç saldırıları ile bugün de ağır silahlarla Haseke'yi vurmaya baÅŸlayan IŞİD'in, Suriye askerlerinin ana karargahını ele geçirdiÄŸi haberleri geliyor. Kente güney yönünden girmeye baÅŸlayan IŞİD mensuplarının, ÅŸu ana kadar bazı askeri karakolları da kontrollerine aldıkları gelen haberler arasında.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, IŞİD'in, Haseke'ye güney ve doÄŸu kesimlerinden saldırılara baÅŸladığı belirtildi. Saldırılar sırasında bomba yüklü araçlarla askeri kontrol noktalarının hedef alındığına iÅŸaret edilen açıklamada, "IŞİD, kentin doÄŸusundaki Hazel askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırıda onlarca asker öldü. Haseke'nin güney kesimindeki Davvidiye köyünün denetimi ele geçiren IŞİD'in bölgedeki ilerleyiÅŸi devam ediyor" denildi.

Kent merkezini hedef alan saldırılarda ise çok sayıda sivilin yaralandığı belirtilirken, orduya ait savaÅŸ uçaklarının Haseke çevresinde IŞİD mevzilerine yoÄŸun hava saldırıları düzenlediÄŸi belirtiliyor.

Bir bölümü IŞİD’in iÅŸgalinde olan Kürt kenti Haseke’de, “AraplaÅŸtırma” politikası çerçevesinde yerleÅŸtirilen Arap nüfus da yaşıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.