Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan MİT TIR'ları açıklaması

Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin MİT TIR'larına ilişkin görüntülerin yayınlanmasının ardından yaptığı eleştiriye "Ona bir devlet dersi vereyim, devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz, bu bir casusluktur" yanıtını verdi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, AK Parti Ankara mitinginde Adana ve Hatay'da durdulup aranan ve MÄ°T'e ait TIR'lara iliÅŸkin görüntülerin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasını deÄŸerlendirdi. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, TIR'lardaki malzeme için de "Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu. Dibimizde bir savaÅŸ olacak, orada da Türkmen kardeÅŸlerimiz, Arap kardeÅŸlerimiz, Kürt kardeÅŸlerimiz katledilecek; biz de seyredeceÄŸiz öyle mi?" açıklamasını yaptı.  BaÅŸbakan siyasi liderlerden gelen eleÅŸtirilere de "Seçim yaklaşıyor hemen bir gazete tekrar MÄ°T tırlarını haber konusu yaptı. Milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığını iddia eden Bahçeli de bugün bunu eleÅŸtirmiÅŸ. Bizim Suriye'ye yaptığımız yardımları eleÅŸtirmiÅŸ. Ona bir devlet dersi vereyim, devlet sırrını ifÅŸa edenle iÅŸbirliÄŸi yapılmaz, bu bir casusluktur"

Bahçeli: PKK'ya, PYD'ye silahlar verilmiÅŸ midir? 

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, Bayburt mitinginde MÄ°T TIR'larının görüntülerinin yayınlanmasını yorumlarken, “Bu utanç verici durum Türkiye'yi uluslararası toplumda suçlu ve mahcup durumuna düÅŸürecektir. Bayburt'tan soruyorum; ErdoÄŸan hangi yetkiyle eli kanlı gruplara silah sevkiyatı yapmış, ne gibi çıkarlar elde etmiÅŸtir? Barzani'ye, PKK'ya, PYD'ye ağır silahlar verilmiÅŸ midir? DavutoÄŸlu'nun yaptık dediÄŸi piyade silahları kimlerin elindedir, hangi hasımları öldürmektedir? " diye sormuÅŸtu. 

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.