Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esad, Deyrizor'u da teslime hazırlanıyor

Suriye yönetimi, IŞİD tehlikesine karşı Deyrizor şehrindeki resmi binaları, hastaneleri ve müzeleri tahliyeye başladı. Kaynaklar, Palmira'nın da aynı şekilde boşaltıldığını ve bir günde IŞİ'in eline geçtiğini belirtiyorlar



Suriye yönetimi askeri güçleri, IŞİD tehlikesine karşı Deyrizor ulusal müzesinde bulunan eserleri baÅŸka yere taşımaya baÅŸladı.

Bir görgü tanığının, ARA haber kanalına yaptığı açıklamada Dün gece geç saatlerde Suriye yönetimi güvenlik güçleri tarafından müzenin içindeki tarihi eserler baÅŸka bir yere transfer için boÅŸaltıldı. Görgü tanığı güvenlik güçlerinin müzenin giriÅŸine park edilmiÅŸ birkaç araca heykel ve antikaları yüklediÄŸini söyledi.

ARA Haber'e konuÅŸan, sivil haklar aktivisti Saray al-Din, Suriye yönetimi güvenlik üyeleri müzedeki bütün eserlerin Deyrizor Havaalanı üzerinden bilinmeyen bir yere, büyük araçlarla götürüldüÄŸünü söyledi. Bu yaÅŸanan olayın Palmira'daki gibi Esad yönetiminin ÅŸehirden çekilmesinin baÅŸlangıcı olduÄŸunu söyledi.

Güvenlik sebebiyle ismini vermek istemeyen bir baÅŸka kaynak ise , Deyrizor Esad Hastanesi, el-Furat, el-Cezire Üniversitesi ve Devlet Güvenlik Birimi binalarının tamamen tahliye edildiÄŸini söyledi ve ekledi; "GörünüÅŸe göre, esad yönetimi IŞİD''e Deyrizor ÅŸehrini devretmeye hazırlanıyor".

Esad yönetimi askeri birlikleri geçen hafta Deyrizor AyyaÅŸ'taki askeri depolarını da tahliye etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.