Sosyal Medya

Dünya

Gürcü lider Ukrayna'da vali oldu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, tutuklama kararı nedeniyle ülkesine dönemeyen Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'yi stratejik liman kenti Odesa'ya vali olarak atadı.



PoroÅŸenko, cumhurbaÅŸkanlığına seçildikten sonra danışmanı yaptığı eski Gürcistan CumhurbaÅŸkanı Mihail SaakaÅŸvili'yi önemli bir makama atadı. Ukrayna lideri Rusya karşıtı SaakaÅŸvili'yi "Ukrayna'nın büyük dostu" olarak nitelendiren PoroÅŸenko, SaakaÅŸvili'yi stratejik öneme sahip Odesa kentine vali yaptı. PoroÅŸenko, SaakaÅŸvili'den beklentilerini de "Odesa'da bir çok problem var: Toprak bütünlüÄŸü, egemenlik, bağımsızlık ve barış" olarak sıraladı. 

SaakaÅŸvili hakkında ülkesi Gürcistan'da görevini kötüye kullanma suçlamasıyla davası açılmış durumda. 47 yaşındaki lider, 2003'te geldiÄŸi CumhurbaÅŸkanlığı'ndan 2013'te ayrıldı. Ayrılır ayrılmaz ABD'nin  New York kentine gitti. Gürcü lider en çok da 2008'de ayrılıkçı Güney Osetya'ya açtığı savaÅŸ sonrası Rusya'yla 5 günlük savaÅŸa sebep olmakla hatırlanıyor. 

Eski CumhurbaÅŸkanı ÅŸimdi Rusça konuÅŸan ve batı yanlısı Kiev hükümetine protestoların sürdüÄŸü Odesa'yı yönetecek. 

Kaynak: AFP 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.