Sosyal Medya

Coğrafyamız

45 öğrencisini palayla katlettiler

İnsan kaçakçılarının Malezya ve Tayland'da iş bulma vaadiyle kandırarak açık denizde ölüme terk ettiği Arakanlı Müslümanların, Endonezya'nın Açe eyaletinde yerleştirildikleri Kuala Langsa kampında 681 göçmen yaşam mücadelesi veriyor.



YaÅŸadıkları dramı Yeni Åžafak'a anlatan Muhammed Yakup isimli bir göçmen, Burma'da öÄŸretmen olduÄŸunu ve Budistlerin kendilerine yaptıkları zulümden kaçtığını söyledi.

YARDIMLAR SÜRÜYOR

Yakup, "ÖÄŸretmenlik yaptığım süreçte Budistler tarafından 45 öÄŸrencim palalar ile öldürüldü. Bana da iÅŸkence yaptılar. Öldürülen çocuklardan bir kısmı hafızdı" diye konuÅŸtu. Çaresiz göçmenlere yardım ulaÅŸtıran Ä°HH'nın Dış Ä°liÅŸkiler Sorumlusu Kerim Akova ise, "Öncelikli olarak kamplardaki çocukların ve insanların giyecek, içme suyu, gıda ihtiyaçlarını karşılamaya baÅŸladık. ÇeÅŸitli hijyen malzemeleri, battaniyeler, ileriye yönelik olarak kalıcı barınma yerlerinin saÄŸlanması için çalışmalarımız sürüyor" dedi. Uluslararası Mülteci Hakları DerneÄŸi Kurumsal Ä°liÅŸkiler BaÅŸkanı Fikret Özgül ise, “Bu konuda üzerimize düÅŸen görevi yapacağız ve yardımlarımızı sürdüreceÄŸiz” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.