Sosyal Medya

Dünya

ABD'de İslamofobik gösteri

Arizona eyaleti Phoenix kentinde İslam Cemaati Merkezi önünde toplanan grup İslam karşıtı eylem yaptı.



ABD'nin Arizona eyaletindeki Phoenix kentinde bir caminin önünde toplanan yaklaşık 200 kiÅŸilik grup, Ä°slam karşıtı protesto gerçekleÅŸtirdi. Eylem, sayıları artan katılımcılarla devam ediyor.

Aralarında silahlı kiÅŸilerin de bulunduÄŸu grup, Ä°slam Cemaati Merkezi önünde toplandı. Irak'ta savaÅŸan eski bir ABD askerinin düzenlediÄŸi protestoda, hakaret karikatürleri ve Ä°slam'a hakaret eden pankartlar açıldı.

SÄ°LAHLA GELÄ°N

Jon Ritzheimer adlı asker sosyal medya hesabından bu etkinliÄŸin, “Texas eyaletinde Hazreti Muhammed konulu karikatür yarışmasına yönelik silahlı saldırıya yanıt olduÄŸunu” yazdı. 900'den fazla kiÅŸinin katılımını internetten onayladığı etkinliÄŸe önlem olarak çevik kuvvet polisi geniÅŸ bir güvenlik kordonu oluÅŸturdu.

ETKÄ° - TEPKÄ°

Polis caminin etrafında güvenlik önlemleri aldı. Eylemciler Ä°slam'a karşı sloganlar atarken, yaklaşık 250 kiÅŸilik baÅŸka bir grup kısa sürede caminin önünde toplanarak eylemcilere tepki gösterdi. Ä°ncil'e gönderme yapan grup, “KomÅŸunu sev” sloganı attı. Taraflar arasında karşılıklı sözlü çatışmalar yaÅŸandı, polis tarafların arasına girdi.

Ä°slam Cemaati Merkezi'nin baÅŸkanı Usama Åžami, camiye ibadet için gelen Müslümanlara protestocularla tartışmaya girmeme çaÄŸrısı yaptı. Åžami, “Yanlışa yanlışla deÄŸil, merhamet, hoÅŸgörü ve iyilikle karşılık vermememiz gerektiÄŸini hatırlamalıyız” dedi.

Amerika ve Ä°slam Ä°liÅŸkileri Konseyi'nin Arizona eyalet sorumlusu Ä°mran Sıddıki, eylemin son zamanda yayılan “Ä°slam karşıtlığı salgınının” bir parçası olduÄŸunu söyledi. Sıddıki, “Yanlış anlamayın, ‘Amerika'yı radikal Ä°slam'dan temizleyeceÄŸiz' demiyorlar. ‘Amerika'dan Ä°slam'ı sileceÄŸiz' diyorlar” dedi.

PAMELA GELLER

Texas'taki yarışmayı düzenleyen kuruluÅŸun baÅŸkanı Pamela Geller, ABD genelinde Ä°slam karşıtı eylemleriyle tanınıyor. Daha önce Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında Ä°slam merkezi kurulmasını engelleme için kampanya yürüten Geller, birçok kentte de toplu taşıma araçlarında Ä°slam karşıtı ilanlar yayınlatmıştı.

"Amerika'nın Ä°slamlaÅŸmasına dur deyin" (SIOA) grubunun da baÅŸkanlığını yürüten Geller, 2013 yılında aşırı saÄŸ bir grubun eylemine katılmak istediÄŸi Ä°ngiltere'ye alınmamıştı. Geller'ın baÅŸkanlığını yaptığı iki kurum da "Southern Poverty Law Center" adlı sivil özgürlükleri savunan kuruluÅŸ tarafından "nefret grubu" olarak nitelendiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.