Sosyal Medya

Coğrafyamız

HDP-HÜDA PAR kavgası: 2 ölü

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HDP'liler ile HÜDA PAR'lılar arasında kavga çıktı. Açılan ateşte iki HÜDA PAR'lı öldü.



Şırnak'ın Ä°dil ilçesine baÄŸlı Kozluca (Hanike) köyüne saat 16:00'da HDP'liler seçim çalışması için gitti. Ancak ağırlıklı olarak HÜDA-PAR'ı destekleyen köylüler HDP'li grubun köye girmesini istemedi. Bu sırada köydeki HDP'lilerle HÜDA PAR'lılar arasında kavga çıktı; 2 HÜDA PAR'lı öldü.

Olayla ilgili taraflar birbirini suçluyor. 

Al Jazeera'nin ulaÅŸtığı HDP'li kaynaklar, HÜDA PAR'lıların kendilerine satırlarla saldırdığını, bir HDP destekçisinin ağır yaralandığını ve bunun üzerine kavganın büyüdüÄŸünü savundu.

HÜDA PAR Genel BaÅŸkanı Zekeriya YapıcıoÄŸlu ise yaptığı açıklamada, HDP'liler ile köylüler arasında konuÅŸma sürerken daha önce KCK davasında tutuklu yargılanan Sedat Taker'in kalaÅŸnikofla ateÅŸ açtığını öne sürdü. Saldırıda köyde oturan HÜDA PAR üyesi Muhammed Åžerif ÅžimÅŸek (35) ve A. Celil Talayhan'ın (37) öldüÄŸünü belirtti.

Jandarma köyde güvenlik önlemi alırken soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Sedat Taker aranıyor. Köyde gerginlik devam ediyor.

IŞİD'in saldırdığı Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye destek için geçen 6-7 Ekim'de eylem yapan HDP'liler ile HÜDA-PAR'lılar yine çatışmıştı. Üç gün süren olaylarda 40’tan fazla kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.