Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan saldırı tepkisi

Başbakan Davutoğlu, Siirt'te saldırıya uğradığını söylediği 3 AK Parti'li kadın için geçmiş olsun telefonu etti. Başbakan, saldırının HDP binası önünde olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.



Van'da seçim mitingi yapan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 3 AK Parti'li kadının Siirt'teki HDP seçim bürosu önünde saldırıya uÄŸradığını anlattı. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, HDP'ye ve HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'a tepkiliydi.

"Dün Siirt'te miting yaptık, mitingden çıktık, ben Tunceli'ye geçerken bir haber geldi. Üç kız kardeÅŸimiz, AK Genç'li üç kız; Elif, Merve, Yeter. Bizim mitingden çıkıp HDP binasının önünden geçerken barbar birtakım zorbalar tarafından saldırıya uÄŸradı. Bunlar hani kadına karşı ÅŸiddeti gündeme getirenler, ki biz herkesten önce getirdik, ÅŸimdi cevap versinler. Bu barbar, zorba erkekler HDP binasından çıktı ve bizim kız kardeÅŸlerimize, bacılarımıza saldırdılar. HDP binasının hemen önünde oldu bu olay. Biz, HDP binalarına saldırı yapıldığında hemen karşı bir tepkiyle kınadık, daha ÅŸimdiye kadar ne DemirtaÅŸ'tan, ne HDP'den, ne özgürlükçü geçinen aydınlardan AK Parti'lilere yapılan saldırılara tek bir kınama gelmedi."

"GeçmiÅŸ olsun" telefonu

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Siirt'te saldırıya uÄŸrayan 3'ü kadın, 4 AK Partili için Gençlik Kolları BaÅŸkanı Murat Özekinci'yi telefonla arayarak geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti.

AK Parti Gençlik Kolları BaÅŸkanı Özekinci, DavutoÄŸlu'nun AK Parti Siirt Gençlik Kolları Ar-Ge BaÅŸkanı Elif Ekinci, Gençlik Kolları üyesi Merve Yılmaz, Yeter TimurtaÅŸ ve Åžemsettin Åžeker için kendisine geçmiÅŸ olsun dileÄŸinde bulunduÄŸunu anlattı.

Ekinci, "BaÅŸbakanımız telefon görüÅŸmesinde partililerimizin durumunu sordu, saldırıya uÄŸrayan arkadaÅŸlarımızı da arayacaklarını, konunun takipçisi olduklarını ifade ettiler" dedi.

AK Parti camiası olarak saldırıyı kınadıklarını söyleyen Özekinci, "Kadına kalkan el kırılmalıdır. Biz, 'kadına ÅŸiddete hayır' diyoruz her zaman. Kadın haklarını savunduÄŸunu ileri süren partinin mensuplarının bu tür olaylarda yer alması daha çok üzücü. Bu konu bütün bir camiaya belki mal edilemez ama bu tür insanların da bir an önce bulunarak, kamuoyunun önüne getirilmesi gerekiyor. Bu konuda bizi derinden üzmüÅŸtür" dedi.

Kadınlar kınadı

EÄŸitim Bir-Sen Siirt Åžubesi Kadın Komisyonu BaÅŸkanı Mesude Hazar ve Siirt DeÄŸiÅŸim ve Kadın DerneÄŸi BaÅŸkanı Pelin Ertekin de yaptıkları açıklamayla kadına ÅŸiddete tepki gösterdi.

DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgesindeki birçok kadın sivil toplum kuruluÅŸunca oluÅŸturulan Öncü Kadınlar Platformu Sözcüsü ve Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini DeÄŸerlendirme DerneÄŸi (TÖRKAD) BaÅŸkanı Zeynep Alkış da kadına yönelik her türlü ÅŸiddet uygulayan kiÅŸi, kurum ve partileri kınadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.