Sosyal Medya

Dünya

Economist seçimin galibini ilan etti

İngiliz Economist dergisi, sayılı günler kalan seçimin nabzını tuttu ve seçimin galibini ilan etti.



Ä°ngiliz Economist dergisinin bu haftaki sayısında Türkiye'de yaklaÅŸan genel seçimle ilgili olarak "Türkiye'nin bir yol ayrımında olduÄŸuna" vurgu yapan yapan bir makale yer alıyor.

"ErdoÄŸan ve Türkiye için büyük bir an" baÅŸlığı kullanılan yazıda, Ak Parti hükümetinin dış politikası, ekonomi ve Kürt politikası ayrı baÅŸlıklar altında inceleniyor.

"SEÇÄ°MLER BÜYÜK ÖLÇÜDE ADÄ°L"

"Türkiye'ye demokrasinin tehdit altında olduÄŸu eleÅŸtirileri yöneltiliyor, ama seçim zamanı sokaklar böyle görünmüyor. Köylerde yüzlerce, kentlerde onbinlerce kiÅŸi, siyasilerin konuÅŸmalarını dinlemek için sokaklara iniyor. Ülke [siyasi partilerin] bayraklarıyla bezeli. Son seçimlere katılım oranı %80'in üzerindeydi- ve sık sık sandıkta hile yapıldığı iddiaları ortaya atılsa da- seçimler büyük ölçüde adil."

MAKALEYE GÖRE SEÇÄ°MÄ°N GALÄ°BÄ° AK PARTÄ°

7 Haziran seçiminin galibinin büyük olasılıkla AK Parti olacağının belirtildiÄŸi makalede, AK Parti'nin 2001'den bu yana aralıksız kazandığı seçimlerin de bir dökümü de yapılıyor.

Tüm bunlara ek olarak ErdoÄŸan'ın anayasayı deÄŸiÅŸtirerek güçlü bir baÅŸkanlık sistemi kurmak istediÄŸini belirten dergi, "Genel seçim ErdoÄŸan'ın bunu yapıp yapamayacağını belirleyeceÄŸi için, Türkiye'nin geleceÄŸi açısından çok ÅŸey ifade ediyor" yazıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.