Sosyal Medya

Coğrafyamız

Böyle yaşanmaz ölmek istiyorum

Yaşlı bir Çeçen'in sözleri Çeçenistan'daki insan hakları ihlallerini tekrar gündeme getirdi



Rus yanlısı Kadirov yönetimindeki Çeçenistan'da faili meçhuller artık sıradan hale geldi.

Dünya insan hakları raporlarında insan kaçırma, kayıp ve iÅŸkence konularında birinci sıralarda yer alan Rus iÅŸgali altındaki Çeçenistan'da geçtiÄŸimiz hafta artık olaÄŸanlaÅŸmış bir gözaltında kaybetme olayı daha yaÅŸandı.

Grozni (Caharkale) merkezde bir camiide yaÅŸlı bir Çeçen ülkenin içinde bulunduÄŸu duruma isyan eden bir konuÅŸma yaptı ve ardından gözaltına alındı ve bir daha kendisinden haber alınamadı.

Böyle yaÅŸanmaz, ölmek istiyorum

Namaz çıkışı cemaate seslenen adam "Çeçenistan'ı Allah'ın razı olmadığı adamlar yönetiyor. Atalarımızdan kalan toprakları elimizden aldılar. Hayvanların içinde yaÅŸamaktan bıktım ve artık ölmek istiyorum" ÅŸeklinde yüksek sesle konuÅŸmaya baÅŸladı.

Cemaatten de doÄŸru söylüyor seslerinin gelmesiyle iki sivil Kadirovcu milis tarafından gözaltına alındı.

Rus destekli Kadirov yönetiminde Çeçen halkının oldukça sindirildiÄŸi ve patlama noktasına geldiÄŸini bildiren uzmanlar; her ÅŸeyin bir kıvılcıma baktığını, bu tür sesli isyanların çoÄŸalmasıyla toplumda bir kırılmanın meydana gelebileceÄŸini söylüyorlar.

BilindiÄŸi gibi bugün tüm Kuzey Kafkasya toprakları (Kabardin Balkar-Çerkesya, Ä°nguÅŸetya, Çeçenistan, Dağıstan ve NoÄŸay Stepleri) Rus iÅŸgali altında bulunmakta ve Rusyanlısı idareciler tarafından yönetiliyor.


KHA Kafkasya Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.