Sosyal Medya

Dünya

Müslümanların evleri yakıldı: 150 aile evsiz

Hindistan'da akşam namazı kılındığı sırada cami ve çevredeki Müslümanlara ait evler ateşe verildi. 150 aile evsiz kaldı.



Hindistan'ın Ballabhgarh kasabasında çıkan gerginlik sonucu Müslümanlara ait evler ateÅŸe verildi, 150 Müslüman Haryana karakoluna sığındı.

Pazartesi akÅŸamı, bir caminin inÅŸası üzerinde beÅŸ yıldır devam eden anlaÅŸmazlık ÅŸiddete dönüÅŸtü. Tapınak ile bitiÅŸik olan cami yakıldı. Yangının büyümesi üzerine 150 Müslüman yangında yanan evleri yüzünden Atali karakoluna sığındı.

Faridabad Polis Komiseri Subhash Yadav, "Bir heyet eÅŸliÄŸinde hasar tesbiti yapmak için evlerine gidenler, evlerindeki tüm eÅŸyaların yandığını yiyeceklerin de yaÄŸma edildiÄŸini gördü. Yeniden ÅŸiddete maruz kalmak korkusuyla aceleyle karakola geri döndü. Karakolda bir süre daha kalabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz" dedi.

Karakola sığınan Müslümanlardan Isak Lambardar, evinin caminin tam karşısında olduÄŸunu ve saldırı sırasında, erkeklerin akÅŸam namazı için orada toplanmış olduÄŸunu belirtti. Polisi çağırdıklarını ancak hala suçluların bulunamadığını, güvenlikleri saÄŸlanana kadar karakoldan ayrılmayı reddettiklerini söyledi.

Karakol ve çevresindeki aÄŸaçların altında hafta başından beri kalmaya devam eden evi yanan Müslümanlar, hafta başından beri Hindistan'da devam eden aşırı sıcaklara karşı da hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yiyecek ve içeceklerinin bittiÄŸini söyleyen aileler, STK'ların yiyecek ve kıyafet yardımlarıyla ayakta kalıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.