Sosyal Medya

Dünya

İsrail'den "tuttuğunu içeri at" yasası

İsrail'de hazırlanan yasa tasarısına göre "polis ve askerin görevini yapmasına mani olma niyeti" şeklinde yeni bir madde getirerek "ağır cezalara dayanak" hazırlamak istedikleri belirtildi



Ä°srail Adalet Bakanı Ayelet Åžakid'in hazırladığı yasa tasarısına göre, taÅŸ atmaktan yargılanan Filistinlilere, "zarar verme niyeti taşıma" yönünde delil aranmaksızın ağır cezalar verilebilecek.

Åžakid'in göreve baÅŸladıktan sonra hazırladığı ilk yasa tasarısının, Pazar günü Bakanlar Yasama Komisyonu'nda oylanacağı bildirildi.

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yayınlanan haberde, Şakid'in yeni yasa ile "zarar verme niyeti taşıma" şartını ortadan kaldırarak, taş atmaktan yargılanan Filistinlilere 10 yıla kadar hapis cezası verilebilmesini sağlamak istediği belirtildi.

Ä°srail'deki mevcut yasalara göre, "zarar verme niyetiyle taÅŸ attığı" iddia edilen Filistinlilere 20 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Åžakid'in hazırladığı yasa tasarısı ile, "polis ve askerin görevini yapmasına mani olma niyeti" ÅŸeklinde yeni bir madde getirerek "ağır cezalara dayanak" hazırlamak istediÄŸi kaydediliyor.

"FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° GENÇLERÄ°N ANNELERÄ° DE ÖLMELÄ°" AÇIKLAMASI

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski yardımcılarından olan Åžakid, geçen yıl Gazze'ye düzenlenen saldırılar sırasında Filistin halkına yönelik topyekün savaÅŸ ilan edilmesini istemiÅŸ ve ölen "Filistinli gençlerin annelerinin de ölmesi" gerektiÄŸini söylemiÅŸti.

Netanyahu, genel seçimlerden sonra kurulan koalisyon hükümetinde Filistin karşıtı açıklamalarıyla sürekli gündeme gelen aşırı saÄŸcı Habayit Hayehudi (Yahudi Evi) Partisi milletvekili Ayelet Åžakid'i Adalet Bakanlığı görevine getirmiÅŸti.

Ä°srail, 1967 yılında iÅŸgal ettiÄŸi DoÄŸu Kudüs ve Batı Åžeria'nın farklı kentlerinde sık sık baskınlar düzenleyerek, çeÅŸitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Batı Åžeria'da 400 bin, DoÄŸu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleÅŸimci bulunduÄŸu ifade ediliyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklananın daha üzerinde olduÄŸunu belirtiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.