Sosyal Medya

Güncel

Şüpheli sıfatıyla ifade verdi

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''Paralel Yapı'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ''şüpheli'' sıfatıyla ifade verdi.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili Fuzuli AydoÄŸdu tarafından ''Paralel Yapı'' iddialarına iliÅŸkin yürütülen genel soruÅŸturma kapsamında ifade alma iÅŸlemleri sürüyor.

Bu kapsamda, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı BaÅŸkan Yardımcısı Aytav, sabah avukatıyla ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adalet Sarayı'na geldi.
Aytav, soruÅŸturmayı yürüten BaÅŸsavcıvekili AydoÄŸdu'ya ifade verdiAdliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Aytav, savcılığa "ÅŸüpheli" sıfatıyla ifade verdiÄŸini belirterek, soruÅŸturmanın gizli olduÄŸunu, bu nedenle içerik hakkında bilgi veremeyeceÄŸini söyledi.

Aytav, ''Hüseyin Gülerce'nin gerek medyada yazdıkları ifadeler, itham ve iftiralara yönelik, bu itham ve iftiraların savcı beye de ifade edildiÄŸini öÄŸrendim. Bu itham ve iftiralarla alakalı soruÅŸturma dosyasına girmiÅŸiz. Dolayısıyla bu ithamlarla alakalı 'bu ÅŸeyleri dediniz-demediniz' noktasında sorulara muhatap olduk'' dedi.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca, bazı isimlerin ÅŸikayetleri üzerine açılan genel soruÅŸturma kapsamında, yazar Latif ErdoÄŸan ve gazeteci Hüseyin Gülerce'nin "tanık" sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Yine soruÅŸturma kapsamında bazı isimler de "ÅŸüpheli" sıfatıyla ifade vermiÅŸti.
SoruÅŸturma kapsamında bir süre önce Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı BaÅŸkanı Mustafa YeÅŸil de ifadeye çaÄŸrılmıştı. YeÅŸil'in henüz ifade vermeye gelmediÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.