Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tuzhurmatu'da Türkmenlere saldırı: 2 ölü

Irak'taki Türkmen kenti Tuzhurmatu'da şiddet yeniden alevlendi. Çarşamba günü silahlı saldırı ve kundaklama olaylarında 2 Türkmen hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.



 Tuzhurmatu emniyetinden Ä°sa Beyatlı'nın DoÄŸan Haber Ajansı'na yaptığı açıklÅŸamaya göre en az 3 kiÅŸiden oluÅŸan silahlı bir grup ilçenin Mustafa AÄŸa mahallesinde bulunan bir marketi basarak içerideki 2 kiÅŸiye  ateÅŸ etti. Saldırıda 35 yaşındaki market sahibi Nemir Mehdi adlı Türkmen vatandaşı hayatını kaybetti, 15 yaşındaki yeÄŸeni Ali Muhammed Mehdi ayağından yaralandı.

Ä°lçenin Askeri semtinde ise Hasan Muhammed Carullah adlı eski bir polis kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından kurÅŸunlanarak öldürüldü. Tuzhurmatu ilçesinde ÇarÅŸamba gecesi de sanayi bölgesinde Türkmenlere ait 3 dükkan kundaklandı.

Araba tamirciliÄŸi yapan Türkmen vatandaÅŸların dükkanları ÇarÅŸamba akÅŸam saatlerinde ateÅŸe verildi. Kundaklama sonucu ilçenin sanayi bölgesindeki dükkanlar büyük zarar gördü. Aynı bölgede benzeri olaylar daha öncede yaÅŸanmıştı, ama bir türlü tedbir alınmadı. Tuzhurmatu'da 2003 yılından beri düzenlenen ÅŸiddet olaylarında en az 2000 sivil Türkmen hayatını kaybetti.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.