Sosyal Medya

Güncel

İş dünyasıyla sürpriz zirve

Başbakan Davutoğlu, aralarında sıkça eleştirdiği TÜSİAD üyelerinin de bulunduğu iş dünyasının bazı önde gelen isimleriyle sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi, muhalefetin asgari ücret konusundaki vaatlerini tartıştı.



Seçime sayılı günler kala, yoÄŸun miting maratonunu sürdüren BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun Pazartesi akÅŸamı Kibar Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Kibar’ın Ä°stanbul Baltalimanı’ndaki evinde iÅŸ dünyasının önde gelen isimleri ile bir araya geldi.

Fortune dergisinin haberine göre toplantıya Koç Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mustafa Koç, Koç Holding ve Türkiye Sanayici ve Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi (TÜSÄ°AD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Akbank Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Suzan Sabancı Dinçer, Fiba Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hüsnü ÖzyeÄŸin, Yıldız Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Murat Ülker, Ciner Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Turgay Ciner, Akfen Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hamdi Akın, MUDO A.Åž kurucusu Mustafa TaviloÄŸlu, DoÄŸuÅŸ Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ferit Åžahenk, Yandex Türkiye CEO’su Mehmet Ali YalçındaÄŸ katıldı.

GörüÅŸmenin ana konusu muhalefetin seçim vaatleriyle gündeme gelen asgari ücret ve HDP oldu. 

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, muhalefet partilerinin asgari ücretin artırılması konusunda vaatlerini gündeme getirerek TÜSÄ°AD’ı bu konuda sessiz kalmakla eleÅŸtirdi. Ä°ÅŸ adamlarına bu konuya tepki göstermediklerini belirterek sitem etti.

BaÅŸbakana yanıtı Ali Koç verdi

Aynı zamanda TÜSÄ°AD BaÅŸkan Yardımcısı olan Ali Koç, DavutoÄŸlu'na, seçim sürecinde olunduÄŸu için vaatlerle ilgili herhangi bir yorum yapmadıkları yanıtını verdi.

7 Haziran seçimlerine giderek özellikle muhalefet partileri vaatlerini ekonomik konular üzerine yoÄŸunlaÅŸtırırken, birinci gündem maddesi de asgari ücretin artırılması olmuÅŸtu. ana muhalefetteki CHP asgari ücreti 1.500 liraya, MHP 1.400 liraya, HDP ise 1.800 liraya çıkarmayı vaat ediyor.

Bu vaatler karşısında DavutoÄŸlu da seçim meydanlarında konuyu gündeme getirip TÜSÄ°AD’a ÅŸu çaÄŸrıyı yapmıştı:

"Asgari ücreti belirleyen hükümet deÄŸil, iÅŸ çevreleridir. TÜSÄ°AD eÄŸer beÄŸeniyorsa çıksın KılıçdaroÄŸlu’nun (CHP Genel BaÅŸkanı) önerilerini desteklesin ve yeni bir rakam belirlesinler. Ama dürüst de olsunlar, açık konuÅŸsunlar. Asgari ücret 1500 lira olursa kaç iÅŸ yeri kapanır?"

Türkiye’de halen asgari ücret aylık net 949 TL düzeyinde bulunuyor.

Sabah saat 02:00’ye kadar süren toplantıda DavutoÄŸlu seçim meydanlarında HDP ile ilgili sıkça dile getirdiÄŸi eleÅŸtirilerini de iÅŸ dünyası temsilcileri ile paylaÅŸtı.

Kaynak: Fortune

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.