Irak Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tikrit'in güneyinde IŞİD 'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 68 militanın öldürüldüÄŸü, Beyci'de örgüte ait mühimmat depolarının imha edildiÄŸi belirtildi.

BaÄŸdat Operasyonları Gücü'nün de baÅŸkentin batısında 8 militanı öldürdüÄŸü ve onlara ait 2 aracı imha ettiÄŸi kaydedilen açıklamada, IŞİD tarafından düzenlediÄŸi saldırının püskürtüldüÄŸü sırada 25 militanın hayatını kaybettiÄŸi ifade edildi.

Açıklamada, Ramadi'nin doÄŸusunda bulunan Secariyye, Hasibe ve Ceziretu'l Halidiyye bölgelerindeki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarında ise 20 militanın öldüÄŸü, 28'inin yaralandığı, bomba yüklü 4 aracın da imha edildiÄŸi kaydedildi.

Otorite boÅŸluÄŸunun yaÅŸandığı Irak'ta, IŞİD öncülüÄŸündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul baÅŸta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeÅŸitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak: AA

 

 
 
ALJAZEER HABER