Sosyal Medya

Güncel

Kürtçe meal yeniden basılıyor

Diyanet tarafından basılan Kürtçe Kur'an meali yoğun ilgi üzerine yeniden basılacak



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinden gelen yoÄŸun talep üzerine, 20 bin adet Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali daha basmaya karar verdi.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının bir ilki gerçekleÅŸtirerek yayınladığı Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali, yoÄŸun talep gördü ve tükendi. BaÅŸkanlık, ilk etapta 10 bin adet Kürtçe Kur'an-ı Kerim basmıştı. Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin yeniden basılması yönünde hem vatandaÅŸlardan hem de il ve ilçe müftülüklerinden gelen yoÄŸun talep üzerine, 20 bin adet daha basılmasına karar verildi.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerine gönderdikleri bütün Kürtçe Kur'an-ı Kerim meallerinin tükendiÄŸini söyledi. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'nın bu yoÄŸun ilgi üzerine 20 bin adet Kur'an-ı Kerim mealini daha basmaya karar verdiÄŸini dile getiren Salman, "Çok kısa bir zaman içerisinde bölge halkı ile buluÅŸacaktır" dedi.

DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerindeki vatandaÅŸların Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin dilini çok sade ve anlaşılır bulduklarını anlatan Salman, vatandaÅŸların memnuniyetini il ve ilçe müftülüklerine ilettiklerini kaydetti.

Salman, vatandaÅŸlardan gelen yeni talepler doÄŸrultusunda Kürtçe mealin yeni baskılarının da yayınlanabileceÄŸini belirtti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.