Sosyal Medya

Dünya

Hindistan'da sıcaktan ölenlerin sayısı bin 100'ü geçti

Hindistan'da bir haftadır süren aşırı sıcaklar nedeniyle ölenlerin sayısı bin 200'e yaklaştı. Sıcaklığın 50 dereceye kadar yükseldiği ülkede yetkililer, halka 'evden çıkmayın' tavsiyesinde bulunuyor



Hindistan'ın birçok bölgesini etkileyen aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısı bini aÅŸtı. Ülkenin kimi bölgelerinde hava sıcaklığı 50 dereceye ulaÅŸtı.

Ölümlerin çoÄŸu ise güneydeki Telangana ve Andra PradeÅŸ eyaletlerinde meydana geldi. Bu bölgelerde geçen haftadan bu yana bin 118'den fazla insan sıcaklar yüzünden hayatını kaybetti. Batı Bengal ve Orissa'da da 24 kiÅŸinin öldüÄŸü kaydedildi.

BBC'nin haberine göre hastaneler güneÅŸ çarpmasından etkilenen kiÅŸileri tedavi etmek için hazır bekletilirken, yetkililer halka evden çıkılmaması tavsiyesinde bulunuyor.

Telangana ve Andra PradeÅŸ eyaletlerinde Nisan ortasından bu yana sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Ancak ölümlerin çoÄŸu son bir haftada meydana geldi.

Sıcaklardan en fazla etkilenen Andra PradeÅŸ'te ısı dün 47 dereceye çıkarken eyalette ölenlerin sayısı 852'ye ulaÅŸtı.

AÅžIRI SICAKLAR SÜRECEK

AFP'nin haberine göre, eyaletteki felaket idare merkezi yetkilisi P. Tulsi Rani, sivil toplum örgütleri ve hükümet kuruluÅŸlarından içme suyu kampları açmalarının istendiÄŸini; böylece kentlerde herkese su dağıtılabileceÄŸini kaydetti.

Hafta sonunda ısının 48 dereceye ulaÅŸtığı komÅŸu Telangana eyaletinde 266 kiÅŸi öldü.

BaÅŸkent Delhi'de de dün hava sıcaklığı 45,5 dereceye çıkarak son iki yılın rekorunu kırmıştı.

Hindıstan Times gazetesinin birinci sayfasında bir çizgili yaya geçidinin sıcaktan eridiÄŸini gösteren fotoÄŸraf yayımlandı.

Meteoroloji dairesi Orissa, Jarkhand ve Andra PradeÅŸ eyaletlerinde ısının 45 derecenin üzerinde seyretmeye devam edeceÄŸi uyarısında bulundu.

MUSON YAÄžMURLARI GELÄ°YOR

Sıcak hava dalgasından en fazla etkilenen bölgelerden bazılarında muson yaÄŸmurlarının baÅŸlamasından önce kuraklık yaÅŸanacağından kaygı duyuluyor.

Muson yaÄŸmurlarının bu ayın sonunda önce güneydeki Kerala eyaletinde baÅŸlaması ve daha sonra ülkenin diÄŸer bölgelerine yayılması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.