Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu yerli uçağı tanıttı

Yerli yolcu uçağı projesinin tanıtımını Başbakan Davutoğlu yaptı. Yüzde yüz yerli uçak 70 kişi kapasiteli olacak ve bölgesel uçuşlarda kullanılacak.



Ä°stanbul'da yerli uçak tanıtım toplantısına katılan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, projeyle ilgili detayları paylaÅŸtı. Buna göre;

  • Türkiye yerli yolcu uçağında ilk adımı TRJ 328 ile atacak. Ä°lk uçuÅŸ 2019'da yapılacak.
  • Daha sonraki aÅŸamada üretilecek olan TRJ 628 ise tamamen Türk mühendisliÄŸinin eseri olacak.
  • 70 kiÅŸilik kapasiteli uçak iniÅŸe uygun olmayan yerlere de inebilecek.

DavutoÄŸlu, Model Dornier 328 ve 628 ile ilgili yapılan anlaÅŸma ve telif haklarının alınması sonrasında sertifikasyon da dahil tüm süreçlerin kısa sürede tamamlanacağını söyledi. 2023'te de sipariÅŸ edilen 50 uçağın üretileceÄŸini ekledi.

BaÅŸbakan, 2020'de Dornier 628 modeliyle ilgili tasarımın tamamlanıp, 2023'te uçuÅŸun yapılacağına dikkat çekerek, yüzde 100 Türk tasarımı milli bölgesel uçakla milli muharip uçağın birlikte havalanacağını ifade etti.

Ä°lk bilet DavutoÄŸlu'na

Ä°mzaların ardından BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'na yerli uçağın 29 Ekim 2019'da yapması planlanan ilk uçuÅŸ olan Konya-Yüksekova seferinin temsili biniÅŸ kartı verildi.

DavutoÄŸlu, biniÅŸ kartı üzerindeki tarihi göstererek, "Bunu bana tevdi eden yetkililer söz vermiÅŸ oluyorlar. Bunun takipçisi olacağım. Allah ömür verirse, inÅŸallah bütün bu kadroyla birlikte 29 Ekim 2019'da Konya'dan kalkıp, dün açtığımız Yüksekova'ya ineceÄŸiz. Hazreti Mevlana'nın diyarından, o güzel yaylalara, Seyyid Taha Hakkari'nin diyarına ineceÄŸiz" dedi.

DavutoÄŸlu ve CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, salı günü "Selahaddin Eyyubi" adı verilen Hakkâri-Yüksekova havalimanının açılışını yapmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.