Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Sisi yönetimi Gülen okullarını kapatıyor'

Mısır'da darbe yönetimine bağlı Başsavcılık, Türk okullarının kapatılması için hukuki süreci başlattı. Youm7'ye dayanarak haberi aktaran Cairo Post, sürecin Salı günü başladığını belirtti.



2009-2012 yılları arasında Türkiye ve Mısır arasındaki yakınlaÅŸma sürecinde Kahire, Ä°skenderiye ve Beni Suveyf dahil farklı bölgelerde yedi okul açıldığını yazan gazete, yasal süreci takip eden hukukçu Samir Sabri ise okulların Fethullah Gülen'in takipçileri tarafından açıldığını belirtti.

Samir Sabri, hangi okuldan bahsettiÄŸini söylemezken hukuki süreçle karşı karşıya bulunan bulunan okulun Uluslararası Selahaddin Okulu olabileceÄŸi ve Beni Suveyf de yer aldığı sanılıyor.

Okulun resmi sitesine göre okulda 900 öÄŸrenci eÄŸitim görüyor ve okulda ana okulundan liseyi bitirene kadar eÄŸitim veriliyor.

Okul müdürü Åževket Åžesmek ise, Londra merkezli Suudi gazetesi Åžark el Avsat'a verdiÄŸi demeçte, okulun Amerikan modeliyle Mısır'ın dini ve geleneksel motiflerini dikkate alarak eÄŸitim verdiÄŸini dile getirdi.

Okul müdürü, "Okul, Fethullah Gülen'i takip eden Türk vatandaÅŸları tarafından kuruldu" derken, Mısır CumhurbaÅŸkanı Mursi'ye yapılan darbe sonrası Mısır ve Türkiye öÄŸretim adında gerilen iliÅŸkilerin sürece etki edip etmediÄŸi bilinmiyor.

Öte yandan Mısır'ın darbeye doÄŸru gittiÄŸi süreçte Gülen grubunun yayın organı konumundaki Zaman gazetesinin Kahire temsilcisi Cumali Önal, ErdoÄŸan'ın "diktatör gibi" olduÄŸunu söylemiÅŸ ve Mısır darbesi sonrasında gazete darbeyle ilgili son derece "tarafsız" bir yayın çizgisi belirlemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.