Sosyal Medya

Güncel

Valilik'ten HDP mitingine düzeltme

İstanbul Valiliği HDP'nin (Halkların Demokratik Partisi) 30 mayıs tarihinde Kazlıçeşme'de yapacağı mitingle ilgili ikinci bir açıklama yaptı. Demirtaş, miting için izin aldıklarını iddia etmişti



"Halkların Demokratik Partisi yetkililerince bu partinin 30 Mayıs 2015 tarihinde Zeytinburnu Ä°lçemiz KazlıçeÅŸme Alanında yapmak istediÄŸi mitinge izin verildiÄŸi yönünde açıklamalar yapıldığı ve bu açıklamaların yazılı ve görsel basınımızda ve internet ortamında haber olarak yer aldığı anlaşılmaktadır.

ValiliÄŸimizce dün yapılan açıklamada da belirtildiÄŸi üzere 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde 28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren seçimlere kadar olan son on günlük sürede her türlü açık hava toplantılarına izin verme ya da vermeme yetkisi ValiliÄŸimizde olmayıp, müracaat mercii ve izin verme – vermeme yetki ve takdiri tamamen Ä°lçe Seçim Kurullarına aittir.

Ä°stanbul ValiliÄŸi tarafından dün yapılan ve aynı konuya da deÄŸinilen "Fetih Kutlamaları" baÅŸlıklı açıklamada 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak Valilik tarafından izin verilmesinin söz konusu olmadığının altı çizilmiÅŸ ve " Zeytinburnu Ä°lçe Seçim Kurulu'nca da KazlıçeÅŸme'de miting yapılmasına izin verilmediÄŸi bilgisi edinilmiÅŸtir" denilmiÅŸti

Ä°stanbul ValiliÄŸi'nin dün yaptığı açıklamanın HDP'nin KazlıçeÅŸme'de yapmayı planladığı mitingle ilgili bölümünde ÅŸöyle denilmiÅŸti, 

"Özellikle bazı parti yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda, 30 Mayıs 2015 tarihi için KazlıçeÅŸme alanında miting yapmak amacıyla Emniyet MüdürlüÄŸümüze bildirimde bulundukları ve ValiliÄŸimiz ile de bu konu hakkında görüÅŸme yaparak izin aldıkları yönündeki açıklamaları basında yer almaktadır. Öncelikle kamuoyumuzun bilgisine sunmak isteriz ki, KazlıçeÅŸme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından deÄŸildir.

Ä°kinci ve daha önemli husus ise seçimlere 10 gün kala her türlü açık hava toplantıları ve gösteri yürüyüÅŸlerine izin verme ve yer tahsis etme yetkisinin Ä°lçe Seçim Kurularında olduÄŸu ve ValiliÄŸimizin bahsedilen tarihte yetkisinin olmadığı ve bu sebeple valilikten izin alındığı yönündeki açıklamaların doÄŸruyu yansıtmadığıdır.

Kaldı ki Halkların Demokratik Partisi Ä°l yöneticileri 15 Mayıs 2015 tarihinde saat 15.30'da Valilik ziyaretinde bulunmuÅŸ ve kendilerine Fetih Kutlamaları ile ilgili süreç anlatılmış, miting alanı talepleri konusundaki yetkinin Ä°lçe Seçim Kurulu'nda olduÄŸu ve buraya müracaat edilmesi gerektiÄŸi bilgisi verilmiÅŸtir. Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi bu nedenle söz konusu bile olmamıştır. Ayrıca Zeytinburnu Ä°lçe Seçim Kurulu'nca da KazlıçeÅŸme'de miting yapılmasına izin verilmediÄŸi bilgisi edinilmiÅŸtir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.