Sosyal Medya

Güncel

Siirt'te iki yerde güvenlik bölgesi ilan edildi

Pervari ve Eruh ilçelerinde bulunan Yazlıca ve Yassı Dağı bölgeleri 'geçici güvenlik bölgesi' ilan edildi



Siirt ValiliÄŸi, Bakanlar Kurulu kararı ile Pervari ve Eruh ilçelerinde bulunan Yazlıca ve Yassı Dağı bölgelerinin 'geçici güvenlik bölgesi' ilan edildiÄŸini açıkladı. Valilik, vatandaÅŸların 31 Aralık 2015 tarihine kadar can güvenliÄŸi nedeniyle söz konusu alanlara giriÅŸinin yasaklandığını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu'nun 16 Mart 2015 tarihindeki kararı ile Siirt'te iki bölge geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi. Geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerin haritalarının da verildiÄŸi açıklamada, "Siirt iline baÄŸlı Pervari Ä°lçesi Yazlıca Dağı ve Eruh Ä°lçesi Yassıdağı bölgesinde yer alan alanlar, 1 Mart-31 Aralık 2015 tarihleri arasında belirtilen bölgelere vatandaÅŸlarımızın can ve mal güvenliÄŸi açısından giriÅŸleri yasaklanmıştır" denildi.

Siirt'te, 21 yıl aradan sonra 3 yıl önce geçici güvenlik bölgesi uygulamasına son verilerek sivillerin giriÅŸine açılan alanların yeniden askeri bölge ilan edilmesi söz konusu bölgelerde yaylalara çıkan vatandaÅŸların tepkisine yol açtı.

DHA'ya konuÅŸan Ä°HD Siirt Åžube Temsilcisi Zana Aksu, bölgede çözüm sürecinden beri söz konusu alanların halka açık olduÄŸunu ve özellikle göçerlerin hayvanlarını bu bölgelerdeki yaylalara çıkardığını belirterek, "Siirt ValiliÄŸi, kararın Bakanlar Kurulu'ndan alındığını söylüyor. Ancak, bize göre talep valilikten gitmiÅŸ. Seçim sonrası bölgede geliÅŸtirilecek askeri operasyonlar için bu alanların yasaklandığını düÅŸünüyoruz. Bu da bizi tedirgin ediyor. Halen söz konusu bölgelerde yaÅŸayan göçerler ve hayvanları bulunmaktadır. Åžimdiden söz konusu bölgelere askeri sevkiyatlar yapılmaktadır" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.