Sosyal Medya

Güncel

'7 Haziran'da ben de sürpriz bekliyorum'

Bakan Nabi Avcı,Erdoğan'ın 'Sürprizlerle dolu bir seçim olacak' sözlerine dair, kendisinin de sürprizler beklediğini söyledi.



AA'da yer alan habere göre, Avcı, AK Parti'nin 2011 Haziran seçimlerinde EskiÅŸehir'de 3 milletvekili çıkarttığının hatırlatılması ve bu seçimlerdeki hedeflerinin sorulması üzerine, AK Parti teÅŸkilatının bu seçimlerde daha öncekilerle karşılaÅŸtırılmayacak kadar etkin ve derinden çalıştığını belirterek, teÅŸkilatın bu emeÄŸinin karşılığını bulacağını kaydetti.

"Bir sürpriz bekliyorum"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın "Sürprizlerle dolu bir seçim olacak" sözlerinin anımsatılması ve kendisinin de böyle bir beklentisi bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Bakan Avcı, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

"Evet, benim de böyle bir beklentim var. Ben de CumhurbaÅŸkanının söylediÄŸini tahmin ettiÄŸim anlamda, bir sürpriz bekliyorum. Bu sükunetten vatandaşın, AK Parti'ye nasıl sessiz ve derin bir sahiplenme içinde olduÄŸu görülecektir, diye ümit ediyorum."

"HDP üzerinden oluÅŸturulmuÅŸ bir senaryo var"

"HDP'nin bazı kesimlerce desteklenmesinin AK Parti karşıtlığı üzerinden mi ÅŸekillendiÄŸi" ÅŸeklindeki soru üzerine Bakan Avcı, ÅŸunları kaydetti:

"O konuda bir proje olduÄŸu söyleniyor. Bence de doÄŸru. Orada bir proje çalışması var. HDP üzerinden oluÅŸturulmuÅŸ bir senaryo var.  Evet, bir proje çalışması olduÄŸu açık, bunun merkezinde HDP var. HDP'nin barajı geçirilmesi ve bunun üzerinden, AK Parti iktidarının zaafa uÄŸratılması hesaplarının yapıldığı çok açık. Dolayısıyla bu seçimlerde, seçmenlerin, nihai kararlarını verirken en çok dikkat edecekleri konu da böyle bir büyük ölçüde dış kaynaklı olan bir senaryoya razı olup olmadıklarını oylarıyla gösterecekler."

Nabi Avcı, AK Parti'nin önünü kesmeye yönelik senaryoların, Türkiye'nin bütünü kucaklayan bir siyasi hareketin önünü kesmeye yönelik çabalar olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.