Sosyal Medya

Güncel

Hürriyet: Zorunlu bir açıklama

Hürriyet Gazetesi 'Zorunlu bir açıklama' başlığıyla bir açıklama daha yayımladı...



Hürriyet Gazetesi, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a yönelik haberinden sonra gelen tepkiler üzerine mektup niteliÄŸinde bir yazı kaleme almıştı. Bugünkü "Zorunlu bir açıklama" baÅŸlıklı beyaanda da BaÅŸbabakan DavutoÄŸlu'nun Savcı Mehmet Kiraz olayındaki fotoÄŸraf eleÅŸtirisi için bir açıklamada bulundu.

Ä°ÅžTE HÜRRÄ°YET'Ä°N O AÇIKLAMASI

CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan, önceki gün Ä°stanbul'da SETA Vakfı'nda yaptığı bir konuÅŸmada ÅŸu sözleri sarf etti:
“Benim resmimi koyuyor, altına da Mısır CumhurbaÅŸkanı Mursi'ye istenen idam cezasını yüzde 52 ile seçilen CumhurbaÅŸkanı'na idam baÅŸlığıyla veriyor. Bu ne demektir? Bunu herkes anladı. Sıra sende demektir...”

ErdoÄŸan'ın sözünü ettiÄŸi haber internet sitemizde 16 Mayıs Cumartesi günü yayımlanmıştır ve CumhurbaÅŸkanı'nın o gün yapmış olduÄŸu “Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verildi” ÅŸeklindeki açıklamasını aktarmaktadır. Bu sözler haberin baÅŸlığında tırnak içinde kullanılmıştır. Kendi açıklaması olduÄŸu için baÅŸlığın hemen üstünde CumhurbaÅŸkanı'nın fotoÄŸrafına da yer verilmiÅŸtir. ErdoÄŸan'ın ima ettiÄŸi husus Hürriyet editörlerinin aklının ucundan bile geçmemiÅŸtir.

Bir diÄŸer nokta, BaÅŸbakan Sayın Ahmet DavutoÄŸlu'nun DHKP-C teröristleri tarafından ÅŸehit edilen Savcı Mehmet Emin Kiraz'ın başına tabanca tutulduÄŸunu gösteren fotoÄŸrafın kullanılmaması için Hürriyet'e gece yarısı yaptıkları bir ricanın karşılıksız bırakıldığı iddiasıdır.  
BaÅŸbakan'ın bir danışmanının o hadiseden sonra Ankara Temsilcimiz Deniz Zeyrek'i bu talebi iletmek üzere aradığı doÄŸrudur. Ancak bu telefon gazete baskıya girdikten bir hayli süre sonra, sabaha karşı 02.00'de açılmıştır. O esnada gazetemizin baskısı büyük ölçüde tamamlanmıştı.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.