Sosyal Medya

Coğrafyamız

'IŞİD içerisindeki MİT ajanı yakalandı' iddiası

Peşmerge güçlerinin Sehelil kentindeki çatışmalarda rehin aldığı IŞİD üyesinin, MİT ajanı olduğu iddia edildi...



ırak'ın Musul kentine baÄŸlı Sehelil köyünde, 24 Mayıs tarihinde PeÅŸmerge ile IŞİD militanları arasında yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalarda, ele geçirilen IŞİD'lilerden birinin MÄ°T ajanı olduÄŸu iddia edilirken, daha önce Türkiye'de cinayetten tutuklandığı öne sürüldü.

ANF'nin iddia ettiÄŸi haber ÅŸöyle; Sehelil köyünde yaÅŸanan çatışmalar sırasında 17 PeÅŸmerge hayatını kaybederken, 35 IŞİD'li öldürüldü. Ä°smini açıklamak istemeyen bir kaynak, bu çatışmada Türkiye vatandaşı MÄ°T ajanı bir kiÅŸinin de peÅŸmergelerce kaçırıldığını öne sürdü.

Söz konusu kaynak, bu kiÅŸinin daha önce Türkiye'de cinayetten tutuklandığını, 30 yıl hapis cezası aldığını ama MÄ°T ajanı olarak IŞİD'e katılmak için serbest bırakıldığını iddia etti.

Ajanın PeÅŸmerge istihbarat yetkililerine teslim edildiÄŸi, ÅŸu anda nerede tutulduÄŸunun bilinmediÄŸi kaydedildi. 

Daha önce de buna benzer pek çok olay özellikle PKK yayın organlarınca iddia edilmesine karşın ÅŸimdiye kadar doÄŸrulanan herhangi bir hadise olmadı. Suriye rejimi de zaman zaman MÄ°T üyelerini Suriye'de savaşırken ele geçirdiÄŸini öne sürüyor ancak herhangi bir kanıt gösterilemiyordu.

ANF'nin haberinde söz konusu bilgiyle ilgili herhangi bir somut kanıt bulunmazken MÄ°T ajanı olduÄŸu öne sürülen kiÅŸiyle ilgili detaylı bir bilgiye de yer verilmedi. BilindiÄŸi üzere Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında pek çok konuda iÅŸbirliÄŸi bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.