Sosyal Medya

Güncel

Pentagon'dan çok konuşulacak Irak açıklaması

ABD Savunma Bakanı Carter, IŞİD'in Ramadi'yi de güçlü bir direnişle karşılaşmadan ele geçirmesi nedeniyle Irak ordusunu eleştirdi. Carter 'Onlara eğitim verebiliriz, teçhizat verebiliriz ama açıkçası savaşma iradesi veremeyiz' dedi.



ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, IŞİD'in Musul'dan sonra Ramadi'yi de güçlü bir direniÅŸle karşılaÅŸmadan ele geçirmesini yorumladı. CNN televizyonunda soruları yanıtlayan Carter, "Açıkçası orada olan ÅŸey ÅŸu ki; Irak güçleri savaÅŸma iradesini ortaya koymadı" dedi. Irak güçlerinin Ramadi'de sayıca IŞİD'den daha fazla olduÄŸunu vurgulayan Carter, "SavaÅŸta baÅŸarısız oldular ve bölgeden çekildiler. Ve bu bana ve hepimize bir ÅŸeyi gösteriyor ki Iraklılarda IŞİD'le savaÅŸma ve kendilerine savunma iradesi yok" diye konuÅŸtu.

ABD'nin Irak'a askeri desteÄŸine vurgu yapan Carter, ÅŸöyle devam etti: 

"Onlara eÄŸitim verebiliriz, teçhizat verebiliriz ama açıkçası savaÅŸma iradesi veremeyiz. Ama biraz eÄŸitim, biraz teçhizat, destek ve biraz zaman verirsek umarım savaÅŸma iradelerini de geliÅŸtirirler. Çünkü sadece onlar savaşırsa IŞİD yenilir" 

'Destek iradenini yerini tutmaz'

Carter, ABD öncülüÄŸündeki IŞİD karşıtı koalisyonun hava saldırılarının etkili olduÄŸunu da savunurken, bu saldırıların ve ABD desteÄŸinin Irak güçlerinin 'savaÅŸma iradesinin' yerini tutmayacağını vurguladı. ABD Savunma Bakanı "EÄŸer Irak güçlerine verdiÄŸimiz desteÄŸin niteliÄŸini deÄŸiÅŸtirmemizi gerektiren bir durum olursa bir tavsiyede bulunuruz. Ama Ramadi'de olan Irak güçlerinin savaÅŸma daki baÅŸarısızlığıdır" diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.