Sosyal Medya

EÄŸitim

'Dershane meselesi geride kaldı'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2 bin 195 dershanenin dönüşüm programına başvurduğunu açıkladı. Avcı, "Dershane meselesi ve bu konuda koparılan tartışmalar geride kaldı" dedi.



Tüm ÖÄŸretim Kurumları DerneÄŸi (TÖDER), Özel Dershaneler BirliÄŸi (ÖZDEBÄ°R), Özel ÖÄŸretim DerneÄŸi (ÖZDER), Özel ÖÄŸretim Kurumları BirliÄŸi ( ÖZKURBÄ°R) ‘Dershanelerin DönüÅŸüm Süreci’ ile ilgili bir paylaşım toplantısı düzenledi. Toplantıya, dershane ve özel okul sahipleri katıldı. Toplantıda dershane sahipleri dönüÅŸüm sürecine dair soruları, baÅŸvuru süreçlerinde yaÅŸadıkları sıkıntıları Milli EÄŸitim Bakanlığı yetkililerine aktardı. 

2 bin 195 dershane okul oluyor

Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı  toplantıda yaptığı konuÅŸmada dönüÅŸüm rakamlarını açıkladı. Dershanelerin dönüÅŸüm baÅŸlamadan önce Türkiye'de 3 bin 145 dershane vardı. Avcı, 22 Mayıs itibariyle 2 bin 240 dershanenin dönüÅŸüm baÅŸvurusunda bulunduÄŸunu, bunların 2 bin 195’inin dönüÅŸüm programına kabul edildiÄŸini söyledi. Avcı, dönüÅŸümün baÅŸlamasından bu yana da 401 dershanenin kendi isteÄŸiyle faaliyetlerine son verdiÄŸini de anlattı.   

"Temel liselerden ortaöÄŸretimi revize ederken faydalanacağız"

DönüÅŸüm programına alınmayan ve gerekli ÅŸartları taşımayan dershanlerin 1 Eylül 2015'te faaliyetlerine son vereceÄŸini hatırlatan Avcı ÅŸöyle konuÅŸtu: 

"Dershane meselesi ve bu konuda koparılan tartışmalar geride kaldı. Åžimdiye kadar 249’u temel lise olmak üzere 276’sı özel okula dönüÅŸtü. Temel lise konusu tamamen sektörün önerdiÄŸi bir ara çözüm gibi baÅŸladı. Bu istiÅŸare sonucunda bizim için tecrübe olacak belki ortaöÄŸretim sonucunda yeniden deÄŸerlendirme belki düzenleme imkanı verecek. Sanki temel lise ‘üvey evlat’ söyleminden kaçınmamız gerekiyor. Bakanlığın ortaöÄŸretim kurumlarını revize ederken faydalanacağımız pilot uygulama. EÄŸitimin içeriÄŸini, yönünü etkileyeceÄŸine inanıyoruz. Bunlara sahip çıkalım. Örtülü dershanelerin olmayacağı, bakanlığın müfradatını kullanacak bir örneÄŸini gösterin diyorum."

Toplantıda dershane sahipleri dönüÅŸüm sürecine dair soruları, baÅŸvurucu süreçlerinde yaÅŸadıkları sıkıntıları Milli EÄŸitim Bakanlığı yetkililerine aktardı. 

Kaynak: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.