Sosyal Medya

Güncel

Ahıskalı 600 aile Kars'a getiriliyor

Türkiye'deki 17 bin Ahıska Türküne vatandaşlık verilirken Ukrayna'dan gelecek 600 aile ise Kars'a yerleştiriliyor



17 bin Ahıska Türkünün Türk vatandaÅŸlığına kabul edileceÄŸi, Ukrayna'dan gelen 600 ailenin ise Kars'a yerleÅŸtirileceÄŸi bildirildi.

Dünya Bülteni haberine göre; Kırım haber Ajansı'ndaki habere göre Ahıska Türkleri olarak yaklaşık dört yıldır vermiÅŸ oldukları vatandaÅŸlık mücadelesinde neticeye ulaÅŸtıklarını ifade eden Ä°negöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet TaÅŸ, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun Balıkesir mitinginden Ahıska Türklerine vatandaÅŸlık müjdesi geldiÄŸini söyledi.

Ahıska kökenli vatandaÅŸların yoÄŸun olarak yaÅŸadığı Ä°negöl'ün Alanyurt bölgesinde bir kahvehanede Ahıska Türkleriyle bir araya gelen Dernek BaÅŸkanı Mehmet TaÅŸ yaÅŸanan süreci anlattı.

Ukrayna'dan gelenlerle ilgili yaÅŸanan sıkıntıyı sık sık gündeme getirdiÄŸini belirten Mehmet TaÅŸ, “Ukrayna'dan 600 aile iskanlı göç olarak Kars'a yerleÅŸtirilecek. Orada TOKÄ°'nin konutları hazır. 300'erli 2 grup halinde aileleri getirecekler. Buradaki vatandaÅŸlıklar da 2'ÅŸer, 3'er bin gruplar halinde onaylanacak. Hatta dün Ukrayna'dan gelecek 300 ailenin ve vatandaÅŸlık bekleyen 2 bin 100 Ahıskalının vatandaÅŸlığı onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu bizim beklediÄŸimiz bir müjdeydi, ama Bursa'da bu açıklama yapılsaydı, bir bayram havasına dönüÅŸecekti. Bugün de burada insanlarımızı toplayarak bununla ilgili bilgi verelim istedik. Ben buradan cumhurbaÅŸkanımıza, baÅŸbakanımıza, konuyla alakalı emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum. Åžuna eminim ki bizleri çok iyi tanıyan dışiÅŸleri bakanımız, Türk ve Ä°slam topluluÄŸuna çok önem veren bir baÅŸbakanımız olduÄŸunu biliyoruz. Bu da bizim için bir ÅŸanstır. Allah birlik ve beraberliÄŸimizi bozmasın” diye konuÅŸtu.

TaÅŸ, “Türkiye genelinde vatandaÅŸlık bekleyen 17 bin kiÅŸilik bir liste var. Bunların vatandaÅŸlık talebi 2'ÅŸer, 3'er bin kiÅŸilik gruplar halinde onaylanacak ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. Åžu anda Resmi Gazete'de çıkan 2 bin 100 kiÅŸinin içinde Ä°negöl'den kaç kiÅŸi var tam bilemiyoruz. VatandaÅŸlığı onaylananlara zaten mektuplar gelecek. Bundan sonra iÅŸimiz çok daha kolay olacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.