Sosyal Medya

Dünya

Eski İsrail başbakanına hapis

Eski İsrail başbakanı Ehud Olmert, ABD’li bir işadamından rüşvet aldığı gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olmert geçen sene de başka bir rüşvet davasında 6 yıl hapis cezası almıştı.



Daha önce yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Ä°srail baÅŸbakanı Ehud Olmert, ABD’li bir iÅŸadamından rüÅŸvet aldığı gerekçesiyle 8 ay daha hapis cezası aldı. Olmert’in yardımcısının, onun ABD’li bir iÅŸadamından para dolu zarfları kabul ettiÄŸini söylemesi üzere Mart ayında Kudüs mahkemesi, Olmert’i ‘dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmaktan’ suçlu bulmuÅŸtu. Olmert'in cezası ise bugün açıklandı.

Mahkeme Olmert’in 1993-2002 yılları arasında New Yorklu iÅŸadamı Morris Talansky’den 153 bin dolar aldığını belirtti.

2012 yılında aynı davadan beraat alan Olmert’in avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Olmert 2014 Mayısı'nda karara baÄŸlanan ayrı bir davada 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Eski baÅŸbakan, Kudüs BüyükÅŸehir Belediyesi'ndeki baÅŸkanlık döneminde Kudüs’te bir gayrimenkul anlaÅŸmasında 160 bin dolarlık rüÅŸvet aldığı gerekçesiyle suçlu bulunmuÅŸtu. Olmert aldığı hükme itiraz ederek söz konusu davayı Temyiz Mahkemesi'ne taşımıştı.

Eski baÅŸbakan her iki davada da suçsuz olduÄŸunu iddia etmiÅŸti.

Yolsuzluk iddiaları üzerine istifa etmiÅŸti

Olmert 2006-2009 yılları arasında Ä°srail’de baÅŸbakanlık yapmıştı.

Yolsuzluk iddiaları üzerine Olmert, 2008 yılında istifa etmiÅŸti ve böylelikle Filistin yönetimi ile varmak istediÄŸi barış anlaÅŸması rafa kaldırılmıştı. Olmert 2009 yılında yeni bir hükümet göreve gelene kadar görevini yürütmeye devam etmiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.