Sosyal Medya

Güncel

Eski Emniyet Müdür Yardımcısı kayıplara karıştı

Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası ortadan kayboldu.



17-25 Aralık darbe giriÅŸimi sırasında Mali Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'nden sorumlu Ä°stanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Hamza Tosun hakkında Fethullah Gülen'in yardımcısından 25 Aralık operasyonun baÅŸlatılması talimatını aldığı iddiasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı. Hamza Tosun kayıplara karıştı.

17-25 Aralık darbe giriÅŸiminin gerçekleÅŸtiÄŸi dönemde Mali Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'nden sorumlu Ä°stanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Hamza Tosun'un HTS kayıtları incelendiÄŸinde 17 Aralık günü saat 15.28'de Fethullah Gülen'in yardımcısı Sinan Dursun ile 193 saniyelik bir görüÅŸme yaptığı ortaya çıkmıştı. 

Bu görüÅŸme kısa bir süre ardından 25 Aralık dosyasında dinlemelerin sonlandırılıp dosyanın operasyon için Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na gönderildiÄŸini belirleyen Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Ä°smail Uçar, Sinan Dursun'un da Gülen'in yardımcısı olduÄŸunu açık kaynaklardan tespit edince geçtiÄŸimiz Salı günü Hamza Tosun hakkında yakalama kararı çıkardı. 

ABD'DEN TALÄ°MAT

Ä°stanbul Adliyesi'ne getirilen ve tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Hamza Tosun, Ä°stanbul 10. Sulh Ceza HakimliÄŸi tarafından serbest bırakıldı. Karara itiraz eden BaÅŸsavcı Vekili Uçar, görüÅŸmenin arkadaÅŸlık iliÅŸkisine baÄŸlanamayacağını, görüÅŸmeden sonra dosyaların adliyeye gönderilip operasyon için harekete geçilmesinin tesadüfi olamayacağını kaydetti ve 25 Aralık operasyonu için söz konusu görüÅŸme ile Amerika'dan talimat verildiÄŸini belirtti. 

TANIKLARA BASKI YAPABÄ°LÄ°R, KAÇABÄ°LÄ°R

Ä°tirazı deÄŸerlendiren Ä°stanbul 1. Sulh Ceza HakimliÄŸi savcılığın talebini yerinde gördü ve Tosun hakkında yakalama kararı verildi. Hakim Bekir Altun, 17 Aralık günü gerçekleÅŸtirilen görüÅŸmenin arkadaÅŸlık iliÅŸkisi çerçevesinde deÄŸerlendirilemeyeceÄŸine iÅŸaret etti. GörüÅŸme ardından 25 Aralık dosyasında dinlemelerin sonlandırılıp fezleke ile soruÅŸturma dosyasının BaÅŸsavcılığa gönderilmesinin hayatın olaÄŸan akışına aykırı olduÄŸu kaydedildi.

Bu durumun 'FETÖ örgütü' ile Hamza Tosun arasındaki örgütsel bir bağı ortaya koyduÄŸu kaydedilen kararda; soruÅŸturmanın henüz tamamlanmadığı, delillerin yok edilmesi ve tanıklar üzerinde baskı kurma ve kaçma ÅŸüphesi bulunduÄŸu gerekçesiyle adli kontrol tedbirinin bu aÅŸamada yetersiz kalacağı, ÅŸüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesinin uygun olacağı deÄŸerlendirildi. 

AVUKATI DA SUS-PUS

Yakalama kararı çıkarılması ardından Hamza Tosun kayıplara karıştı. Telefonlarını kapatan Tosun'dan haber alınamıyor. Hamza Tosun'un durumu ile ilgili sosyal medyadan sürekli bilgiler paylaÅŸan avukatı da ikinci yakalama kararı ardından sessizliÄŸe büründü. Hamza Tosun yakalandığı yerde tutuklanarak cezaevine konacak. BilindiÄŸi gibi benzer ÅŸekilde Ä°stanbul Organize eski Åžube Müdürü Nazmi Ardıç da hakkındaki gözaltı kararı üzerine birkaç gün ortadan kaybolmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.