Sosyal Medya

Güncel

Paralel'e 'Final' operasyonu

Konya merkezli 19 ilde yapılan Paralel Yapı operasyonunda, 66 şüpheliden 43'ü gözaltına alındı. Şüpheliler himmet vermeye yanaşmayan Okyanus Şirketler Grubu'nun sahibi Nusret Argun'a 2008'de 'final' operasyonu adıyla kumpas kurmakla suçlanıyor



Konya merkezli 19 ilde Paralel Yapı'ya yönelik dün yapılan operasyonlarda, aralarında eski polis müdürü Yurt Atayün'ün kardeÅŸi ve dönemin Konya Kaçakçılık, Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürü Anadolu Atayün ile eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan TaÅŸtekin ve eski Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam'ın da bulunduÄŸu 43 kiÅŸi gözaltına alındı. Åžüpheliler tehditle himmet toplamak, iÅŸ adamlarını kumpasla Paralel örgütün ağına düÅŸürmek ve terör örgütüne yardımla suçlanıyor. Eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ise aranıyor. Ä°ÅŸte operasyonun perde arkası: 

17 - 25 Aralık darbe giriÅŸiminin ardından, Okyanus Åžirketler Grubu'nun sahibi Nusret Argun'la birlikte birçok kiÅŸi savcılığa müracaat ederek, 2008'de Paralel Yapı tarafından kendilerine "Final" adı verilen operasyonla kumpas kurulduÄŸu iddiasıyla, dönemin Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve ekibi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından gizlilikle yürütülen çalışma kapsamında "müÅŸteki" sıfatıyla ifadeleri alınan Argun ve diÄŸer isimler çarpıcı iddialarda bulundu. 

Buna göre o dönemde Paralel Yapı, Argun'dan emniyet için araç talep etti. Konyaspor'a maddi destek ve öÄŸrenci yurdu yapmasını istedi. Bu talepler karşılanmayınca da 26 Nisan ve 27 Eylül 2008 tarihlerinde 13 ilde yapılan ve 234 kiÅŸinin gözaltına alındığı "Final" adlı kumpas operasyonu için düÄŸmeye basıldı. Argun'un evine, iÅŸyerine ve zaman zaman konakladığı 5 yıldızlı otel odasına dinleme cihazı konuldu. Argun, mahkemeden 20 günlük dinleme kararı alınmasına raÄŸmen 6 ay boyunca usulsüz bir ÅŸekilde takip edilerek, ses kayıtları oluÅŸturuldu. Ve bu kayıtlar ÅŸantaj kasetlerine dönüÅŸtürüldü. 

TAPELER DEĞİŞTÄ°RÄ°LDÄ° 

5 iÅŸadamı da Argun aleyhinde ifade vermesi için zorlandı. Operasyon kapsamında takibe alınan ÅŸüphelilerin tape kayıtları deÄŸiÅŸtirildi. Åžüphelilerden M.S.'nin telefon konuÅŸmaları ile H.T. adlı bir kiÅŸinin konuÅŸmalarının yerleri deÄŸiÅŸtirildi. H.T.'nin konuÅŸmaları M.S.'in dosyasına montajlandı, suç uyduruldu. 

REKTÖR DE HEDEFTÄ° 

Operasyonda dönemin Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan da hedef oldu. Paralel Yapı Selçuk Üniversitesi'ne ait trilyonluk araziyi kurmak istedikleri Mevlana Üniversitesi'ne tahsis etmesini istedi. Ä°çinde alışveriÅŸ merkezi (AVM) bulunan araziyi vermek istemeyen Okudan'ın ismi "kumpas"a baÄŸlandı. Rektör uydurulan suçlamalarla cezaevine konuldu. Ele geçirilen arazideki 5 yıldızlı otelin AVM'si Mevlana Üniversitesi'ne dönüÅŸtürüldü. Üniversitenin başına da, son operasyondaki 66 kiÅŸilik ÅŸüpheli listesinde yer alan Bahattin Adam getirildi. 
Okyanus Grubu'na yönelik operasyonların düÄŸmesine basan dönemin Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Konya'da müstakil bir evin bahçesinde barbekü partisi düzenledi ve burada ağırladığı iÅŸadamlarını da "Bağış yapmazsanız sonunuz Argun gibi olur" diyerek tehdit etti. Tuzcu emekli olduktan sonra da operasyonun ikinci ayağını, dönemin AsayiÅŸ Åžube Müdürü Ercan TaÅŸtekin'in evinden yürüttü. 

O MÜDÜR ARANIYOR 

Nusret Argun 6 yıl cezaevinde kaldıktan sonra geçen yıl tahliye edildi. Eski rektör Süleyman Okudan da 3 ayrı suçtan 5 yıl hapis cezası aldı. 
Dün 19 ilde eÅŸzamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Ercan TaÅŸtekin ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Operasyonda ayrıca, TRT ÅžeÅŸ Yayın Yapım Sorumlusu Hasan Çelik, Konya'da görev yapan ve 3 gün önce açığa alınan Karapınar Ä°lçe Emniyet Müdürü Harun Yaldız ile 3 polis memuru da yakalandı. Balyoz operasyonu soruÅŸturması kapsamında tutuklanan Yurt Atayün'ün kardeÅŸi ve dönemin Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürü Anadolu Atayün de gözaltına alınarak Konya'ya getirildi. 2011'de YÖK BaÅŸkan VekilliÄŸi yapan Prof. Åžaban EriÅŸ ise Ankara'dan gelerek teslim oldu. Operasyonlarda gözaltı sayısı 43'e ulaÅŸtı. Eski Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ise aranıyor. 

SEKRETERLÄ° KUMPAS

Örgütün, Nusret Argun'a sekreteri aracılığıyla kumpas kurduÄŸu belirlendi. Buna göre, sahte delil üreten örgüt Argun'u, sekreteri Özgül Özer'e zorla senet imzalatmakla suçlayarak operasyon düzenledi. Argun tutuklanırken, Okyanus Grubu bünyesindeki gaz ÅŸirketinin başına kendi adamını getirdi. Sekreter Özgül Özer de dün eÅŸi eski Konyaspor Basın Sözcüsü Ramazan Özer ile birlikte Meram'daki evinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan iÅŸadamlarından bazılarına da Konya'da ÅŸirketlerin zimmetlendiÄŸi ve bu ÅŸirketlerden tehditle himmet parası topladıkları ortaya çıktı. Hangi ÅŸirketin kime zimmetlendiÄŸi de 11 Mayıs'ta yurtdışına çıkmaya çalışırken havaalanında yakalanan ve sekreterinin arabasının bagajından 500 bin lira himmet parası çıkan avukat Memduh OÄŸuz'un bilgisayarından çıktı. OÄŸuz'un tutuklanmasının ardından örgütün "Paralel imamları" dahil 12 kiÅŸinin yurtdışına kaçtığı belirlendi. 

Dönemin Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun, 2008'de bir barbekü partisinde iÅŸadamlarını "Sonunuz Nusret Argun gibi olur"diye tehdit ettiÄŸi belirtildi. (sabah)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.