Sosyal Medya

Güncel

Mursi'ye idam, New York'ta protesto edildi

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam kararı New York'ta protesto edildi



Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

Mısır’ın New York BaÅŸkonsolosluÄŸu önünde toplanan yaklaşık 100 darbe karşıtı gösterici, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeyi gerçekleÅŸtiren ve bir yıl sonra cumhurbaÅŸkanı olan Abdulfettah es-Sisi yönetimini protesto etti.

Mursi ve onlarca darbe karşıtı için verilen idam kararlarını “bir millete ölüm cezası” olarak niteleyen protestocuların bir kısmı, Mısır’da idam mahkumlarının giydiÄŸi kırmızı kıyafetle eyleme katıldı.

Türk toplumundan temsilcilerin de destek verdiÄŸi gösteride, “Mursi’ye özgürlük", "Demokrasi istiyoruz" ve “Katil Sisi” sloganları atıldı.

Protestoculardan Bahjat Saber, Mısır mahkemelerinin darbe karşıtlarına verdiği idam cezalarının kendilerini korkutmadığını vurguladı.

Saber, “Sisi’ye mesajım ÅŸu ki, rejimi devrilene ve cumhurbaÅŸkanımız geri dönene kadar asla durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Mısır mahkemelerinin mahkum ettiÄŸi darbe karşıtlarının fotoÄŸraflarını içeren pankartların açıldığı gösteride, Mısır ve Türk bayrakları birlikte dalgalandı.

Protestoya katılan Türklerden Turan Çardak, Mursi ve darbe karşıtlarının yargılandığı davalarda adalet prensiplerine uyulmadığını söyledi.

Uluslararası toplumun konuya olan yaklaşımının tutarsız olduÄŸunu anlatan Çardak, "Bugün Mısır'da idam var, neden ABD ve Avrupa hükümetleri buna sessiz kalıyor? Bunun çifte standart olduÄŸunu düÅŸünüyorum" diye konuÅŸtu.

Göstericilerden Samar Nowar ise 3 Temmuz darbesinden beri Mısır'da adalet olmadığını, Mısırlıların bu duruma uyanması gerektiÄŸini belirtti.

Kahire Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "casusluk" ve "hapishaneler baskını" adıyla bilinen aralarında darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Mursi, Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi BaÅŸkanı Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduÄŸu 166 sanığın yargılandığı iki davada, 122 kiÅŸinin dosyasının idam talebiyle müftülüÄŸe gönderilmesine karar vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.