Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'tan seçmene 'eski sevgili' çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'daki konuşmasında ilginç bir çağrıda bulundu...



Kadıköy'de YoÄŸurtçu Parkı'nda düzenlenen Halkların Demokratik Festivali'ne katılan Halkların Demokratik Partisi(HDP) EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, “Bütün ezilenleri örgütlemeliyiz ki artık demokratik iktidara hazır olsunlar. Ä°ÅŸçinin köylünün iktidarını kuracağız. buna inanmayanlar HDP'yi tanımayanlardır. AKP'deki panik sadece HDP barajı aÅŸacak, bizim milletvekili sayımızı indirecek paniÄŸi deÄŸil” dedi. DemirtaÅŸ, alandakilere de "Kim varsa eski dostunuz, komÅŸunuz eski sevgiliniz kim varsa HDP'ye oy versinler," diye ilginç bir çaÄŸrıda bulundu.

Ä°MCTV.com'da yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Koordinasyonu'nu, Kadıköy YoÄŸurtçu Parkı'nda Halkların Demokratik Festivali adıyla etkinlik düzenledi.

Etkinlik 17.00'de baÅŸlarken taraftar grupları, milletvekili adaylarının konuÅŸmaları ve AyÅŸenur Kolivar, Feryal Öney, Hakan Vreskala, Luxus, RuÅŸen Alkar, Yasemin Göksu'nun ÅŸarkılarıyla sürdü.

Saat 21.00'da ise HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı ve Ä°stanbul 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Selahattin DemirtaÅŸ düzenlenen etkinlikte konuÅŸtu. DemirtaÅŸ,  “EÅŸinizi, dostunuzu, akrabanızı, ayrıldığınız sevgilinizi dahi HDP'ye oy vermeye ikna edin”dedi.

DemirtaÅŸ'ın konuÅŸmasından satır baÅŸları ÅŸöyle:

“Zannedilmesin ki HDP barajı aÅŸtığında sadece Türkiye'yi etkileyecek OrtadoÄŸu'da domino etkisi yaratacak. Bizler sadece AKP baskıcı rejimini durdurmuÅŸ olmayacağız. Onun yerine inÅŸa edeceÄŸimiz demokratik iktidarı da tartışıyoruz. Bu forumlar gelecek iktidarların geleceÄŸi yerledir. Bir gün HDP iktidar olduÄŸunda bunlar nerelerde tartışıldı dedikleri zaman iÅŸte burada kuruldu diyeceÄŸiz.

“AKP'deki paniÄŸin sadece HDP'nin barajı aÅŸması deÄŸil.  AKP çizgisinin yenilmesi OrtadoÄŸu'da emperyalizmin yenilmesi anlamına geliyor.Bizim baÅŸarımız bir partinin baÅŸarısından öte tüm ezilen sınıfların ideolojik zaferdir. Ve özellikle de kadınların zaferi olacak.

“Bütün ezilenleri örgütlemeliyiz ki artık demokratik iktidara hazır olsunlar. Ä°ÅŸçinin köylünün iktidarını kuracağız. buna inanmayanlar HDP'yi tanımayanlardır. AKP'deki panik sadece HDP barajı aÅŸacak, bizim milletvekili sayımızı indirecek paniÄŸi deÄŸil. Ortada ciddi bir ideolojik mücadele var. AKP gericiliÄŸine karşı bu çizginin zaferi demek Suriyede Irak'ta IŞİD'in yenilgisi demek, burada AKP'nin yenilgisi demektir.

"ESKÄ° SEVGÄ°LÄ°NÄ°ZÄ° DAHÄ° HDP'YE OY VERMEYE Ä°KNA EDÄ°N"

“Elbette baÅŸarımız her geçen gün yakınlaÅŸtıkça kendi saraylarında hayal içerinde saltanatını kuranlar telaÅŸa kapılacaklar. Biz seçim çalışmaları baÅŸlamadan demiÅŸtik provokasyon yapacaklar. Kahin olduÄŸumuz için deÄŸil AKP'nin ne mal olduÄŸunu bildiÄŸimiz için söylemiÅŸtik. Her yerde HDP durdurulmaya çalışıldı. Ancak hiçbir saldırı HDP'nin yürüyüÅŸünü durduramıyor. Çünkü insanlar kara bulutların dolaÅŸtığı bir Türkiye'de o kadar çok sıkılmışlar ki HDP'nin güneÅŸi ampulün sıcağını yakıp geçiyor.

“Biz gördük ki halk artık yalanlarına inanmıyor. Yalanları para etmiyor. Halk her yerde bunların iki yüzlü tavrını görüyorlar. Bizim için tek bir oy bile kıymetli.Buradaki birçoÄŸunuz HDP'ye oy verme konusunda kararlıdır. Ama bu yetmeyecektir. Kim varsa eski dostunuz, komÅŸunuz eski sevgiliniz kim varsa HDP'ye oy versinler.

"AHMET HOCA BÄ°Z SENÄ°N 'STRATEJÄ°K DERÄ°NLİĞİ'NÄ° ÖZLEDÄ°K"

“EÄŸer biz barajı yüksek bir puanla geçersek AKP dağılacak. Bunu da siz baÅŸaracaksınız. Kim kalacak, saraydaki ile onun stajyeri dışında kimse kalmayacak. Stajyer de stajyerliÄŸini tamamlamadan üniversitedeki kürsüsüne geri dönecek. Ahmet Hoca biz senin ‘Stratejik DerinliÄŸi'ni özledik. Akademi dünyası için haksızlık olacak. Biz size geri gönderiyoruz. Biraz da siz uÄŸraşın.

"ARKAMIZDA EN DEÄžERLÄ°LERÄ° BIRAKTIK"

“Arkamızda en deÄŸerlileri bırakarak bugünlere geldik. Bu ülkenin yiÄŸit evlatlarını omuzlarımızdan taşıyarak topraÄŸa emanet ederek bugünlere geldik. Bu zorlu yol kolay deÄŸildir. Dar aÄŸacına yürürken korkusuzca dimdik kendi sehpasını tekmeleyen Denizlerden baÅŸlayarak iÅŸkencelerde ser verip sır vermeyen Ä°bolara kadar, UlaÅŸlara, Mahirlere kadar Amed zindanlarında Esad Oktay'ın yüzüne tüküren Mazlum DoÄŸan'a Kemallere, Hayrilere kadar mirasını devraldığımız Gezi Åžehitlerine Kobani'de mirasını devraldığımız YPG ve YPJ'lilere zafer armaÄŸan etmek zorundayız.

“Siz gönüllü çalıştığınız için baÅŸarılı oluyoruz. MüÅŸahid olarak yazılmamışsanız mutlaka kendinizi gözlemci olarak yazdırın. Sabah erkenden görev başında olup oy iÅŸlemi bitene kadar orada olmanız lazım. Bu genç arkadaÅŸların sorumluluÄŸu ve görevidir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.