Sosyal Medya

Güncel

TOFAŞ'ta anlaşma sağlandı

16 Mayıs’ta grev başlatılan TOFAŞ'ta işçi temsilcileriyle fabrika yönetimi arasında anlaşma sağlandı. İşçi sözcülerinden Mehmet Altın kimsenin işten çıkarılmayacağı sözünü aldıklarını açıkladı.



Bursa'da 8 gündür üretime ara veren TOFAÅž iÅŸçileri, yönetimle iÅŸçi temsilcilerinin yaptığı görüÅŸme sonunda 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü iÅŸbaşı yapma kararı aldı.

Türk Otomobil Fabrikaları A.Åž'de (TOFAÅž) iÅŸçilerin baÅŸlattığı eylem, taraflar arasında gece geç saatlerde yapılan görüÅŸmelerde uzlaÅŸmaya varılmasının ardından sona erdi. TOFAÅž Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu ve fabrika yönetimi ile bir araya gelen iÅŸçi temsilcileri masadan anlaÅŸarak kalktı.

AnlaÅŸma kararının duyurulmasının ardından fabrika önünde kurulan çadırlar ve pankartlar iÅŸçiler tarafından kaldırıldı. Yaklaşık 600 iÅŸçi, eylemi bitirip pazartesi sabahı üretime baÅŸlamak üzere evlerine gitti.

Fabrika önünde iÅŸçiler adına açıklama yapan iÅŸçi sözcülerinden Mehmet Altın, görüÅŸmeyi tamamladıklarını söyledi. Herkese seyyanen bin lira verileceÄŸini bildiren Altın, maaÅŸlarda iyileÅŸtirme konusunda da ramazan ayına kadar bir açıklama yapılacağını belirtti.

Altın, kimsenin iÅŸten çıkarılmayacağı ve yerlerinin deÄŸiÅŸtirilmeyeceÄŸine dair söz verildiÄŸini açıkladı. “Bundan sonra beyaz bir sayfanın açılacağı söylendi. Sendikal tercihlerde de kimseye karışılmayacağı belirtildi. Biz para haricinde diÄŸer maddelerde anlaÅŸmayı saÄŸladık. Para da CEO'nun söyleyeceÄŸi rakama göre belirlenecek. O konuda da fazla bir sıkıntı kalmadı. Pazartesi iÅŸbaşı yapmamız söylendi” diye konuÅŸtu.

GörüÅŸmenin yaklaşık üç saat sürdüÄŸünü aktaran Altın, "Bazı arkadaÅŸlarımızın iÅŸten çıkarılabileceÄŸi söylendiÄŸi için parada baskı yapmadık ama kimsenin çıkarılmayacağı konusunda söz aldık. Fabrikada çalışan 5 bin 400 civarındaki iÅŸçinin hepsini kapsayan bir anlaÅŸma oldu" dedi.

TOFAÅž'ta iÅŸçilerin bir kısmı, Cuma saat 06.45'te iÅŸbaşı yapmış ve ardından ÅŸirketten yapılan açıklamada üretimin baÅŸladığı belirtilmiÅŸti.

Ä°ÅŸçiler sendikayı da protesto ediyor

Bursa'da, 15 Mayıs'ta OYAK Renault'ta üretimin durdurulmasıyla baÅŸlayan eylemler; TOFAÅž, CoÅŸkunöz, Mako ve Ototrim'e de yayılmıştı. Yan sanayi kuruluÅŸlarından CoÅŸkunöz'deki iÅŸçiler de 21 Mayıs’ta yeniden iÅŸbaşı yapmıştı.

Otomotiv iÅŸçileri haklarını savunmadıklarını iddia ettikleri Türk-Ä°ÅŸ'e baÄŸlı Türk Metal Sendikası'nın yöneticileriyle iÅŸverenlerini protesto ediyor.

Kaynak: AA ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.