Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna yine karıştı

Ukrayna'da ateşkese rağmen Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetti.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Devlet BaÅŸkanlığı Ä°daresi'nin Terörle Mücadele Operasyonu meselelerinden sorumlu Sözcüsü Andrey Lisenko, doÄŸudaki durumun son günlerde gerginliÄŸini koruduÄŸunu kaydederek, ayrılıkçıların Donetsk ve Mariupol bölgelerde konuÅŸlanmış ordu birliklerine saldırılar düzenlediÄŸini, silahlı kuvvetlerin de bu saldırılara karşılık verdiÄŸini söyledi.

Lisenko, ayrılıkçıların son 24 saatte düzenlediÄŸi saldırılarda Minsk mutabakatı gereÄŸi cephe hattından çekilmesi gereken ağır silahların da kullanıldığını belirtti. Lisenko, çatışmalarda üç askerin öldüÄŸünü, 12 askerin yaralandığını kaydetti.

Ayrılıkçıların Mariupol yakınlarındaki Åžirokino kasabası, Donetsk'ın batı kısmı ile Avdeevka, Opitnoe ve Vodyanoe kasabalarına tank ve ağır silahları da kullanarak saldırılar düzenlediÄŸini ifade eden Lisenko, bunun sonucunda bir sivilin hayatını kaybettiÄŸini, iki sivilin ise yaralandığını açıkladı.

Lisenko, ayrıca son 24 saatte ayrılıkçılara ait 23 insansız hava aracının istihbarat uçuÅŸu yaptığını dile getirdi.
Ukrayna'nın doÄŸusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Åžubat'ta Minsk'te imzalanan ateÅŸkes anlaÅŸmasına raÄŸmen bazı bölgelerde çatışmalar hala sürüyor. Taraflar ateÅŸkes ihlallerinde birbirini suçluyor.

DoÄŸuda ateÅŸkesin saÄŸlanmasına yönelik Rusya ile Ukraynalı askeri yetkililerin oluÅŸturduÄŸu Ortak Koordinasyon Merkezi'nin Ukrayna Grubu Sözcüsü Ruslan Semenyuk ise daha önce taraflar arasında yoÄŸun çatışmaların meydana geldiÄŸi Donetsk Havaalanı'nda enkaz altından bugün dört Ukraynalı askerin cesedinin çıkartıldığını duyurdu.

Semenyuk, doÄŸudaki ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk Havaalanı'nda enkazda yapılan incelemeler sırasında bulunan Ukrayna askerlerinin cesetlerinin çıkartılmasında AGÄ°T gözlemcileri ile Uluslararası Kızılhaç Komitesi görevlilerinin de hazır bulunduÄŸunu kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.