Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'da 72 STK'dan Mursi'ye destek

Diyarbakır'da Cuma çıkışında 72 Mursi için Şeyh Said Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis gazlı müdahalede bulundu. Daha sonra meydanda toplanan 72 STK temsilcileri Mısır yönetimini protesto etti



Diyarbakır'da 72 sivil toplum kuruluÅŸu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararına tepki gösterdi.

Sur ilçesindeki Ulu Cami'de cuma namazı sonrası toplanan grup, Åžeyh Said Meydanı'na yürümek istedi.

YürüyüÅŸe izin vermeyen polis, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Grup, yaÅŸanan arbedenin ardından kaldırımdan meydana yürüdü.

Memur-Sen Ä°l Temsilcisi Yunus MemiÅŸ, grup adına yaptığı açıklamada, Mursi ÅŸahsında, ümmet bilinci taşıyan Müslüman kardeÅŸlerinin yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını söyledi.

Tüm mazlum halkların yanında olduklarını belirten MemiÅŸ, komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini ÅŸiddetle kınadıklarını ifade etti.

MemiÅŸ, polisin müdahalesine iliÅŸkin olayın takipçisi olacaklarını vurgulayarak, "Diyarbakır'da emniyetin içinde paralel zihniyetler ve Sisi'nin yandaÅŸları mı var? Bu kitle bugüne kadar muhafazakar yapısını hep korudu. Karıncayı bile incitmedi. Halka ve sivil toplum kuruluÅŸu baÅŸkanlarına yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz" dedi.

"MÜSLÜMANLAR SESÄ°NÄ° YÜKSELTMELÄ°"

Tesettüre ÇaÄŸrı Platformu BaÅŸkanı Mehmet Duyu da Mısır'daki zulme karşı Müslümanların sesini yükseltmesi gerektiÄŸini dile getirdi.

Polis müdahalesiyle ilgili "Ulu camiden bu meydana onlarca defa yürüyüÅŸler yapıldı, bir sineÄŸin kanadına zarar verilmedi" ifadesini kullanan Duyu, "Fakat bugün evlat saydığımız polisler gelip önümüzü kestiler. Hikmetini anlayabilmiÅŸ deÄŸiliz. 10 dakika yalvarmamıza, ricada bulunmamıza, durumu izah etmemize ve kimseye bir zararımızın olmayacağını söylememize raÄŸmen bir ÅŸahıs provokatörlük yaptı. Ben bunu cumhurbaÅŸkanına, baÅŸbakana ve yetkili mercilere ÅŸikayet ediyorum" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.