Sosyal Medya

Dünya

Türk yardım ekipleri Arakanlılara ulaştı

İHH ve AFAD ekibi denizde mahsur kalan yaklaşık 6 bin Arakanlı Müslüman mülteci için acil insani yardım ulaştırmak üzere bölgeye ulaştı



BaÅŸta Ä°HH ve BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum BaÅŸkanlığının (AFAD), Türkiye'nin Myanmar'ın Arakan bölgesinden gemiyle kaçan ve mürettebatın kendilerini terk etmesi sonucu denizde mahsur kalan yaklaşık 6 bin Arakanlı Müslüman mülteci için acil insani yardım ulaÅŸtırmak üzere 3 kiÅŸilik bir AFAD heyetinin bugün bölgeye ulaÅŸtığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Myanmar'ın Arakan bölgesinden gemiyle kaçan ve mürettebatın kendilerini terk etmesi sonucu denizde mahsur kalan yaklaşık 6 bin Arakanlı Müslüman mülteci için yürüttüÄŸü çalışmalara aralıksız devam ettiÄŸi vurgulandı.

Açıklamada, Endonezya, Malezya ve Tayland'ın mültecilerin bir bölümünü mahsur kaldıkları gemilerden tahliye ederek kamplara yerleÅŸtirdiÄŸi belirtildi.

Mültecilere acil insani yardım ihtiyacının doÄŸduÄŸu ifade edilen açıklamada, tahliye edilen Arakanlı Müslümanlar'a acil insani yardım ulaÅŸtırmak üzere 3 kiÅŸilik bir AFAD heyetinin bugün bölgeye ulaÅŸtığı bildirildi.

Ä°HH DA BÖLGEDE

Açeli balıkçıların kurtardığı Arakanlı mültecilere Ä°HH tarafından da yardım ulaÅŸtırılıyor. Ä°ki aydır aç susuz denizin ortasında kalan Arakanlılara yemek dağıtımı yapılıyor.

Göçmenler, yemek için mücadele edenlerden bir kısmının bıçaklandığını, bazılarının asıldığını, bazılarının da tekneden denize atıldığını anlatmıştı.

Otobüs, polis aracı ve kamyon kasalarında getirildikleri tesiste barınma ve gıda ihtiyaçları karşılanan mültecilerin arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.