Sosyal Medya

Güncel

Konya'daki operasyonda 30 kişi gözaltında

Konya merkezli "Paralel Yapı" soruşturmasında, eski YÖK Başkan Vekili Çalış ile eski Emniyet Müdürü Atayün'ün de arasında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.



Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında, eski YÖK BaÅŸkan Vekili Prof. Dr. Åžaban Halis Çalış ile bir dönem Konya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü yapan Anadolu Atayün'ün de arasında bulunduÄŸu 30 kiÅŸi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Konya merkezli baÅŸlatılan operasyon kapsamında gözaltılar sürüyor. Åžüpheliler, polisteki iÅŸlemlerinin ardından saÄŸlık kontrolü için Konya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesine getiriliyor.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski YÖK BaÅŸkan Vekili, Selçuk Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ä°liÅŸkiler Bölümü Uluslararası Ä°liÅŸkiler Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Çalış da Konya'ya gelerek teslim oldu.

Konya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinde saÄŸlık kontrolünden geçirilen Çalış, gazetecilerin, "Hakkınızdaki iddialara ne diyorsunuz, neden gözaltına alındınız" sorusu üzerine, "Henüz hiçbir ÅŸey belli deÄŸil" dedi.

Operasyon kapsamında bir dönem Konya Emniyet MüdürlüÄŸünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü yapan, eski Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Polis BaÅŸmüfettiÅŸi Anadolu Atayün de gözaltına alındı. SaÄŸlık kontrolü için Konya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesine getirilen Atayün, gazetecilerin, "hakkınızdaki iddialara ne diyorsunuz" sorusuna "Kolay gelsin" diyerek cevap verdi.

Çalış ve Atayün, daha sonra Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸüne götürüldü.

Operasyon kapsamında, gözaltına alınanların 30 olduÄŸu, bu sayının artabileceÄŸi öÄŸrenildi.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.