Sosyal Medya

Güncel

Dikkat! Ehliyet için son 7 gün

Türkiye'deki 1 milyon 100 bin sertifikanın ehliyete dönüştürülmesi için adayların 29 Mayıs'a kadar ilgili trafik müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor.



Türkiye'deki 1 milyon 100 bin sertifikanın ehliyete dönüÅŸtürülmesi için adayların 29 Mayıs'a kadar ilgili trafik müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor.

Ä°stanbul Sürücü Kursları ve EÄŸitimcileri Federasyonu (Ä°SKEF) BaÅŸkanı Murat Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özel ÖÄŸretim Kurumları Genel MüdürlüÄŸü'nün, 29 Mayıs 2013'te çıkardığı yönetmelikle ehliyet almaya hak kazananların sertifikalarını ehliyete dönüÅŸtürmeleri için 2 yıl süre tanındığını anımsattı.

Bu kapsamda 1 milyon 100 bin sertifikanın 29 Mayıs'a kadar ehliyete dönüÅŸtürülmesi gerektiÄŸini belirten Tekin, ÅŸu bilgileri verdi:

"Yönetmelikte yapılan deÄŸiÅŸiklikle sınavlarda baÅŸarılı olup, sertifikaya hak kazanmış sürücü adalarının bunu ehliyete dönüÅŸtürme süreci 2 yılla sınırlandırılmıştı. Bu yönetmelik tarihinden önce ehliyet almaya hak kazanmış, sertifikası kendisinde veya kayıtlı olduÄŸu sürücü kursunda bulunan yaklaşık 1 milyon 100 bin kiÅŸinin, 29 Mayıs'a kadar ehliyetlerini alması gerekiyor. Bu tarihe kadar ilgili trafik müdürlüklerine müracaatta bulunan sürücüler, ehliyetlerini alabilecek. Yani yönetmelikten önce sertifikası bulananların bu tarihe kadar müracaat etmeleri gerekiyor."

Sertifikaların ehliyete dönüÅŸtürülmesi için trafik ÅŸube müdürlüklerinde yoÄŸunluk yaÅŸandığını, adayların randevu alamadığını ifade eden Tekin, Emniyet Genel MüdürlüÄŸü'nden, maÄŸduriyetlerin önüne geçilmesi için çalışma yapmasını talep etti.

Tekin, yönetmelikten sonra müracaat edenlere de sertifikanın veriliÅŸ tarihinden itibaren 2 yıl içinde bunu ehliyete dönüÅŸtürme zorunluluÄŸunun getirildiÄŸini söyledi.

"SON 7 GÜN"

Murat Tekin, yaklaşık 1 milyon 100 sertifikanın ehliyete dönüÅŸtürülmesi için son 7 güne girildiÄŸini belirterek, Karayolları Trafik YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereÄŸince stajyer ehliyet döneminin ise 1 Ocak 2016'da baÅŸlayacağını hatırlattı.

İSKEF Başkanı Tekin, şunları kaydetti:

"Stajyer ehliyet kapsamına girmek istemeyenlerin, 1 Ocak 2016'ya kadar ehliyetlerini çıkartmış olması lazım. Yeni müracaat edecek ve stajyerliÄŸe kalmak istemeyen adayların, 27 Haziran, 22 AÄŸustos ve 10 Ekim'de yapılacak sınavlardan birisine muhakkak girmesi gerekiyor. Bu sınavlara giren adaylar en erken 1 Ocak tarihinden önce ehliyet alabilecek ve stajyerliÄŸe kalmamış olacak. Bu nedenle sürücü kurslarına devam eden adayların stajyer konumuna girmemek için bu tarihlerdeki sınavlardan birisine mutlaka müracaat etmesi önemli."

YürürlüÄŸe giren Karayolları Trafik YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair YönetmeliÄŸin, ömür boyu ehliyet dönemini kapattığını, ehliyetlerin sınıfına göre 5 ile 10 yılda bir yenileneceÄŸini hatırlatan Tekin, var olan tüm sürücü ehliyetlerinin yenileriyle deÄŸiÅŸtirileceÄŸini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.