Sosyal Medya

Dünya

Bin Ladin'den eÅŸine mektup

2011 yılında öldürülen Usame Bin Ladin'in ele geçirilen mektuplarında eşine yazdığı 'sevgi dolu' sözler dikkat çekti.



ABD, El Kaide'nin 2011 yılında öldürülen lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'daki baskın sırasında evinde ele geçirilen bazı belgelerini yayınladı. El Kaide lideri bin Ladin'in rafında duran kitapların listesi yayınlanan belgeler arasında. Dört eÅŸi ve 20 çocuÄŸu olan Usame bin Ladin'in ailesiyle yazışmalarında oÄŸlu Hamza'yı El Kaide'nin başına geçirmeyi planladığı anlaşılıyor. Yazışmaları inceleyen uzmanlara göre Bin Ladin özellik bir eÅŸi için "sevgi dolu"ifadeler kullanıyor. EÅŸine mektup yazan Bin Ladin, "Cennette seçeceÄŸin erkeÄŸin ben olmasını çok isterim."

''SENÄ°N ÜZERÄ°NE EVLENMEYECEĞİM''

El Kaide lideri Usame bin Ladin "göz bebeÄŸim", "kalbimi sevgiyle, mutlu anılarla doldurdun" diye hitap ettiÄŸi son eÅŸi Emel el Sabah'a yönelik mektubunda, "Senin üzerine evlenmeyeceÄŸim, senin gibi bir kadın bulamam" diyor.

''CENNETTE SEÇECEĞİN ERKEK OLMAK Ä°STERÄ°M''

Cennette eÅŸiyle birlikte olmak istediÄŸini vurgulayan Usame bin Ladin mektupta ÅŸu cümlelere yer veriyor:  ''Dünyada sahip olduÄŸum en deÄŸerli ÅŸeysin. Ben öldükten sonra evlenmek istersen itiraz etmem. Ä°ki erkekle evlenen kadınlar MahÅŸer günü tek eÅŸ seçebilir. Cennette seçeceÄŸin erkeÄŸin ben olmasını çok isterim” diyor.

GeçtiÄŸimiz günlerde ünlü gazeteci Seymour Hersh'in El Kaide lideri Usama Bin Ladin'in öldürüldüÄŸü operasyona iliÅŸkin ABD yönetiminin yalan söylediÄŸi açıklamasının ardından yayınlanan dokümanların arasında Ladin'in özel yaÅŸamına dair belgelerin yanı sıra çok sayıda mektup, örgütle yazışmaları, teknik talimatlar, örgüte katılmak isteyenlerden doldurması istenilen formlar gibi 100'ü aÅŸkın yazılı ve görsel materyal bulunuyor.

ABD Ulusal Ä°stihbarat DirektörlüÄŸü tarafından yayınlanan belgelerde Ladin'in ABD'ye saldırı düzenleme konusunda kararlı olduÄŸunu iddia ediliyor. Ladin'in ayrıca ABD hükümetinin kamuya açık dokümanlarını sakladığını, ünlü dil bilimci Noam Chomsky'nin aralarında bulunduÄŸu bazı Amerikalı yazarların kitaplarını ve düÅŸünce kuruluÅŸlarının raporlarını sanal ortamda okuduÄŸunu ortaya koyuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.