Sosyal Medya

Dünya

Hollanda Burka'yı yasaklamaya hazırlanıyor

Hollanda'da ülke içinde Burka giyilmesinin yasaklanması ile ilgili yasa tasarısı hazırlanıyor



Hollanda'da Liberal Parti (VVD) ve Ä°ÅŸçi Partisi'nden (PvdA) oluÅŸan koalisyon hükümetinin yüzü tamamen örten giysilerin (Burka) bazı alanlarda yasak getirilmesine yönelik bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi.

Ülke medyasında yer alan haberlerde, içiÅŸleri bakanlığının üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre söz konusu yasağın ilk etapta toplu taşıma araçlarıyla, saÄŸlık, eÄŸitim ve kamu kurumlarında uygulanması öngörülüyor.

Hükümet protokolünde de yer alan düzenlemenin yasallaÅŸması halinde yasaÄŸa uymayanlar 450 avro para cezasına çarptırılabilecek. Polis, kamuya açık alanlarda kimlik kontrolünün kolaylaÅŸtırılması amacıyla yüzü kapatan örtünün açılmasını isteyebilecek.

Yeni düzenleme bakanlar kurulunda ele alınmasının ardından meclisin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde görüÅŸüldükten sonra Senato'da onaylanırsa yasalaÅŸabilecek.

Hollanda'da daha önce 2012 yılında da gündeme gelen burka yasağı, bakanlar kurulunda kabul edildikten sonra meclis gündemine gelmek üzereyken dönemin koalisyon hükümeti dağıldığı için yasallaÅŸmamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.