Sosyal Medya

Güncel

'DHKP-C değil IŞİD'

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Adana ve Mersin'deki bombalı saldırı şüphelisinin IŞİD ile bağlantılı olduğunu savundu. Başbakan bu kişinin daha önce DHKP-C soruşturmasında tutuklandığını söylemişti.



Ä°stanbul Esenyurt'ta bir taksi durağını ziyaret eden HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Mersin ve Adana'daki HDP seçim bürolarına saldırı ÅŸüphelisinin DHKP-C ile baÄŸlantısı olduÄŸunu söyleyen BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'na ÅŸu ÅŸekilde yanıt verdi: 

"Biz saÄŸduyumuzu koruduk. Dosya ile ilgili gizlilik kararı verildi. Bu soruÅŸturma niye gizlensin ki? HDP binalarına saldıran kiÅŸinin kimliÄŸi belliyse niye dosyayı gizliyorsun? Bize gelen bilgilere göre bu kiÅŸi Suriye'ye giriÅŸ çıkış yapmış. Bu kiÅŸinin bir yakını IŞİD'te ÅŸu anda militandır. Bu kiÅŸi de IŞİD bölgesinde bir süre kalmıştır. DHKP-C'li dedikleri kiÅŸi, Suriye'de IŞİD ile baÄŸlantıları olduÄŸu bilgileri bizde mevcut. Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten her ÅŸey AKP'yi iÅŸaret ediyor, HDP'yi iÅŸaret etmiyor." 

 

'Yalanınız batsın'

DemirtaÅŸ ile aynı saatlerde HDP'nin Ardaha mitinginde konuÅŸan EÅŸ Genel BaÅŸkan Figen YüksekdaÄŸ da, hiçbir saldırının 7 Haziran'da kazanacakları zaferi engelleyemeyeceÄŸini söyleyerek ÅŸunları aktardı: 

"Adana ve Mersin olaylarında verilmiÅŸ sadakamız varmış. Sadece bir tesadüf eseri arkadaÅŸlarımız katliamdan kurtuldu. Bu katliam giriÅŸiminin gerçek sorumlularını açıklaması gereken BaÅŸbakan, çıkmış bize diyor ki 'Saldırının faili yakalandı, bir sol örgüte mensupmuÅŸ önceden ve saldırıyı bu gerçekleÅŸtirmiÅŸ' diyor. 'Yalanınız batsın' diyorum, baÅŸka hiçbir ÅŸey demiyorum. 'Sizi Allah ıslah etsin' diyorum, baÅŸka da bir ÅŸey demiyorum. Böyle büyük, kirli yalanlara sarılıyorsanız sizin iÅŸiniz bitmiÅŸ. Sizin yalandan baÅŸka bu halka verecek bir ÅŸeyiniz kalmamış."

‘1,5 ayda 114 büro yakıldı’

1,5 ay boyunca 114 seçim bürosunun yakıldığını belirten YüksekdaÄŸ, ÅŸunları söyledi:

"Yüzlerce arkadaşımız hastanelik oldu, kurÅŸunlandı, satırlı saldırılara uÄŸradı. Çalışma yürüttüÄŸümüz alanları bizlere dar etmeye çalıştılar. Mitinglerimizi yasakladılar, bunlar yapılırken saÄŸduyuya davet ettik. Bu saldırıları kınamalarını istedik, seçim güvenliÄŸinden onlar sorumlu. Tek bir ses bile etmediler, kınama yapmadılar. Her gün meydanlarda bizi hedef gösterdiler. Bunun sonucunda Adana ve Mersin'de bir katliam provasıyla karşılaÅŸtık."

‘Bugün halka ettiÄŸinizi, yarın bulacaksınız’

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun HDP'yi baraj altında bırakmak için çabaladığını belirten HDP EÅŸ BaÅŸkanı, "Yarın, öbür gün okullarda bu iki zatın yaptığı konuÅŸmalar ibret dersi olarak okutulacak, öÄŸrencilere utanç vesikası olarak gösterilecekler. Yarını düÅŸünmüyorlar, utanmıyorlar. Tarihe ibret vesikası olarak geçecek konuÅŸmalar yapıyorlar. Tarihe utanç örneÄŸi olarak geçecek saldırılardan ve siyasetten medet umuyorlar ama unutmasınlar, dünya etme bulma dünyasıdır. Bugün bu halka ettiÄŸinizi, yarın bulacaksınız. Bunu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'nin her türlü engellemelere raÄŸmen barajı aÅŸacağını vurgulayan YüksekdaÄŸ,  “Keskin sirke küpüne zarar, Sayın CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan. O meydanlarda HDP'yi baraj altında bırakmak için ırkçıların, faÅŸistlerin, çetelerin saldırı düÄŸmesine basarak partimizi hedef göstererek saldırı ve katliamla karşı karşıya kalmasına neden olarak kurduÄŸunuz iktidar asla ve asla sizin olmayacak" dedi.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.