Sosyal Medya

Güncel

'Bunlar seçim otobüsünde hazırlanmış projeler'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP'nin 'Yüzyılın Projesi' olarak adlandırdığı proje için ise, 'otobüste üretilmiş vaatler' yorumunda bulundu.



BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, Diyarbakır'da NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlıyor.  Babacan, istikrar ve güvenin herÅŸeyin başı olduÄŸunu belirterek uzun vadeli yatırımların da istikrardan olumlu etkilendiÄŸini söyledi.  

Babacan, çözüm sürecinin sanayi yatırımına olumlu etkisinin açıkça görüldüÄŸünü ve verilen teÅŸviklerin sadece bir vesile olduÄŸunu belirterek bölgedeki istikrar ve güvenliÄŸin en önemli konu olduÄŸunu söyledi.  Babacan, geliÅŸmiÅŸ ve geliÅŸen ülkelerde henüz net bir toparlanma olmadığını belirterek "Kurlarda, emtialarda Fed etkisi çok yüksek, jeopolitik riskler de yükseldi. 

Seçimde siyasi istikrarın korunması çok önemli, bu olmazsa olmaz bir hale geldi. Ekonomi taahhütlerimiz belli, yapısal reformlar belli, yapısal reformların güçlü bir iradeyle uygulanması gerekiyor." dedi.  

SEÇÄ°M OTOBÜSÜNDE HAZIRLANMIÅž VAATLER

BaÅŸbakan Yardımcısı, partilerin seçim vaatlerini deÄŸerlendirirken, gerçek anlamda bir kaynaÄŸa dayanmayan vaatlerin MB'ye para bastıracağını söyledi. Babacan, MB para basmak durumunda kalırsa yüksek enflasyon olacağını iade etti ve "Biz bu vaatleri gerçekçi bulmuyoruz" dedi. 

CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu'nun dün açıkladığı Megakent Projesi'ni de deÄŸerlendiren "Ana muhalefet hayal üretmeye devam ediyor. Bunlar seçim otobüsünde hazırlanmış projeler. Bunlar birilerini daha kandırabilir miyiz çabasıdır. Detaylarını incelemedim. Basından okudum. G-20 baÅŸkanı olarak dinlediÄŸimde anlamadım .Daha somut ÅŸeyler gelirse deÄŸerlendiririz." dedi.

Gerçekçi bir hedef." dedi.  Gıda enflasyonu konusuna da deÄŸinen Babacan, gıda komitesinin önümüzdeki aylarda somut sonuçlar üretmeye baÅŸlacağını ifade etti.  2009'dan bugüne 6 milyon istihdam yaratıldığını belirten Babacan, istihdamın arttığını ancak iÅŸgücüne katılımın daha hızlı arttığını dile getirdi.  

Ä°NÅžAAT FABRÄ°KA Ä°ÇÄ°NSE SORUN YOK 

Büyüme modeli eleÅŸtirilerinin sorulması üzerine ise Babacan "Ä°nÅŸaat fabrika için olacaksa sorun yok ama konutsa büyümeyle dengeli gitmeli. Ä°nÅŸaat önemli, inÅŸaat milli hasıladan daha çok pay almalı. 

Kredilerde inÅŸaatın payı yüzde 7, imalatınki yüzde 19. Yurtdışından gelen kaynağı yatırımda, üretimde kullanmalıyız. Gayrimenkul alanında ranta çok dikkat etmemiz lazım" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.