Sosyal Medya

Güncel

Fetullah Gülen'den 'zehirleyerek öldürün' talimatı

Paralel çete Lideri Fetullah Gülen’in, 14 Mayıs’taki mesajında, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları olmak üzere FETÖ soruşturmasını yürüten tüm savcı ve emniyet görevlilerini şifre ile ‘zehirleyin’ talimatı verdiği ortaya çıktı.



Paralel Yapı'yla mücadelenin 'Kırmızı Kitap'a girmesiyle birlikte hızlanan operasyonlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pensilvanya'daki lideri Fetullah Gülen'i çıldırttı. Silivri'deki bütün paralelci tutukluları tahliye etmeyi hedefleyen 25 Nisan darbe giriÅŸiminin önlenmesi, hemen ardından 17-25 Aralık yargı darbesi teÅŸebbüsünde bulunan eski savcılar Zekeriya Öz, Muammer AkkaÅŸ, Celal Kara ve Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraç edilmeleri Pensilvanya'nın gözünü iyice döndürdü. Gülen'in 14 Mayıs'ta Mirac Kandili mesajında, ÅŸifreli ifadelerle örgüt mensuplarına "zehirleyerek öldürün" mesajı verdiÄŸi tespit edildi.

SEFER TASLI DÖNEM BAÅžLADI

Söz konusu videonun ÅŸifreli ölüm mesajıyla dolu olduÄŸuna dair yapılan tespitin ardından savcılıklarda ve emniyet birimlerinde olaÄŸanüstü önlemler alınmaya baÅŸlandı. SoruÅŸturmanın başında olan savcı ve emniyet görevlilerinin görev yaptıkları yerlerde yemekhaneyi kullanmadıkları belirtildi. Yine aynı ÅŸekilde adliyelerde ve emniyet binalarındaki çay ocaklarından çay da içilmediÄŸi kaydedildi. "Zehirlenme" tehdidi altında bulunan savcıların korumalarından gelen yiyecekleri dahi tüketmediÄŸi ifade edildi. Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele eden devlet görevlilerinin sadece kendi evlerinde yemek yedikleri veya evden yemek getirttikleri kaydedildi.

AÄ°LELER DE TEHDÄ°T ALTINDA

Gülen'in mesajı ile ilgili yapılan incelemede "Ben bir arpa kadar haram yedim, zehir olsaydı, yuvam başıma yıkılsaydı, eÅŸim ölseydi, çocuklarım nal dikseydi ben bu haramı irtikap etmeseydim" sözüyle yine ölüm emri verilen kiÅŸilerin aile bireylerinin de hedefte olduÄŸu belirlendi. Gülen'in bu sözlerinde "yemek ve zehir" kelimelerinin zehirleme yöntemiyle yeni bir eylem planının hayata geçirileceÄŸi ve bu talimatın gereÄŸinin yerine getirilmesi için bizzat kendisinin emir verdiÄŸi kaydedildi. 

ISRARLA TODAY'S ZAMAN

25 Aralık kumpasını araÅŸtıran Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili Ä°smail Uçar da örgütün hedefinde olan isimlerden biri. Uçar'ın odasına son bir haftadır istemediÄŸi halde her gün Today's Zaman gazetesinin gönderildiÄŸi belirtildi. Uçar'ın "Ä°stemiyorum, getirmesinler" talimatına raÄŸmen her sabah kendisine gelen gazetelerin arasına Today's Zaman'ın konulduÄŸu kaydedildi. Uçar'ın arsenikli olabileceÄŸi endiÅŸesiyle gazeteye dokunmadan çöpe attırdığı ifade edildi.

TAHŞİYE DE BÖYLE YAPILMIÅžTI

FETÖ'nün Lideri Fetullah Gülen'in mesajından zehirleme ÅŸifresi tespit edilirken, bu durum TahÅŸiye kumpasını akıllara getirdi. Gülen, yine konuÅŸmasında TahÅŸiye'den bahsetmiÅŸ, Samanyolu TV dizi filminde aynı ifadelere yer vermiÅŸ, Emniyet ve yargıdaki örgüt mensupları harekete geçerek TahÅŸiye operasyonu baÅŸlatılmıştı. TahÅŸiye kumpasıyla baÅŸka bir dini cemaatin öncüleri cezaevine gönderilmiÅŸti. Türkiye kamuoyu da TahÅŸiye ifadesini ilk kez Gülen'den duymuÅŸtu.

ERDOÄžAN: ÖLÜM TEHDÄ°TLERÄ° ALDIK

FETÖ'nün bir numaralı hedefi olan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 18 Mayıs'ta Samsun'da yaptığı konuÅŸmasında ölüm tehditleri aldıklarını dile getirmiÅŸti. ErdoÄŸan, ÅŸunları söylemiÅŸti: "Kimi zaman darbe tehditleri kimi zaman ölüm tehditleri aldık, ama vazgeçmedik. Ä°stiyorlar ki Türkiye eskiye dönsün, millet aradan çekilsin." Söz konusu geliÅŸmeler akıllara 2004 yılında o dönem Genelkurmay BaÅŸkanı olan Hilmi Özkök'e yönelik zehirleme sürecini getirdi. Özkök o dönem karargâhta yemek yemiyor, öÄŸle yemeÄŸini ya evden getiriyor, ya da er yemekhanesinden getirtiyordu. Kahve, çay içmiyordu.

'KALLEÅž VE SAHTEKARIN TEKÄ°SÄ°NÄ°Z...'

Gülen'in ÅŸifreli talimat verdiÄŸi 14 Mayıs 2015'te 'herkul.org' adlı internet sitesinden yayınlanan 470. NaÄŸme, "Mesele çok ciddi" baÅŸlığını taşıyor. Gülen, kendisinden af dilenmediÄŸi halde, birilerinin "nalları dikeceÄŸini" söylüyor. Gülen'in "zehirleme" yöntemiyle verdiÄŸi "ölüm" talimatı içerikli konuÅŸması ÅŸöyle: "Hiç olmazsa kendini hizmete adamış ve en büyük dinamikleri de adanmışlık olan bu hareket içindeki insanlar dünya ile aralarına bir mesafe koymalılar. EÄŸer bir arpa kadar haram kursaklarından içeriye girmiÅŸse, bu arpanın sahibi de ta Fizan'daysa -Fizan belli bir dönemde uzaklıktan kinaye olarak kullanılırdı- ayağına kadar gidip 'senin bir arpanı yedim, hakkını helal et!' demeliler. EÄŸer üzerinizde baÅŸkasının bir arpa kadar hakkı varsa ve gidip 'hakkını helal et!' demiyorsanız, milletin bir arpa kadar hakkını irtikap etmiÅŸseniz, bütün millet karşısında 'ben bir arpa kadar haram yedim, zehir olsaydı, yuvam başıma yıkılsaydı, eÅŸim ölseydi, çocuklarım nal dikseydi ben bu haramı irtikap etmeseydim' demezseniz, bağışlayın, siz kalleÅŸin tekisiniz, Müslümanlık adına da sahtekarın tekisiniz. Demezseniz. Ä°ki elim Allah huzurunda yakanızda olsun."

Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.