Sosyal Medya

Güncel

Eski emniyetçi Tosun'a yakalama kararı

Pensilvanya ile 17 Aralık darbe operasyonunun yapıldığı gün telefonlaştığı tespit edilen eski İstanbul Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.



17 Aralık operasyonunun yapıldığı gün 'paralel yapı'nın bir numarası Fetullah Gülen'in yardımcısı Sinan Dursun'la görüÅŸtüÄŸü tespit edilen Mali Åžube'den sorumlu eski Ä°stanbul Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un, serbest bırakılmasına Ä°stanbul BaÅŸsavcı Vekili Ä°smail Uçar itiraz etti.

CEZAEVÄ°NE GÖNDERÄ°LECEK

'TC Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme' suçlarından tutuklanması istenen ancak yurtdışı yasağı konarak serbest bırakılan Tosun'la ilgili itirazı Ä°stanbul 1. Sulh Ceza HakimliÄŸi inceledi. Ä°nceleme sonunda Tosun hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalandığında hakim karşısına çıkarılacak olan Tosun, karar yüzüne okunduktan sonra cezaevine gönderilecek.

4 ÅžÜPHELÄ° TUTUKLANDI

Ankara 4. Sulh Ceza HakimliÄŸi de baÅŸta siyasiler olmak üzere gazeteciler, hakimler ve iÅŸadamlarının aralarında bulunduÄŸu 48 kiÅŸinin usulsüz dinlenmesiyle ilgili soruÅŸturmada, eski Ä°stihbarat Dairesi BaÅŸkan Yardımcıları CoÅŸgun Çakar ve Yunus Yazar ile 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Ümit Seçgin ve BaÅŸkomiser Salih Seçkinkılıç hakkında tutuklama kararı verdi. Böylece VIP dinlemede tutuklu sayısı 14'e yükseldi. Mahkeme 5 ÅŸüpheli polis ÅŸefi hakkında da yakalama kararı çıkardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.