Sosyal Medya

Güncel

Halkın yüzde 60'ı koalisyon istemiyor

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yaptıkları son ankette halkın yüzde 60'ının koalisyon hükümeti istemediğini belirterek Ak Parti'nin yüzde 45-46 bandında olduğunu söyledi



BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, yaptırdıkları anketlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 45-46'larda göründüÄŸünü söyledi.

Katıldığı televizyon programında seçim anketlerine iliÅŸkin bilgi veren AkdoÄŸan "Bizim yaptırdığımız anketlere göre seçmenin yüzde 65-70'i koalisyon istemiyor. Yine yüzde 55-60'ı AK Parti'nin iktidar olacağını düÅŸünüyor. Åžu an yüzde 45-46'larda AK Parti'ye oy verenler görünüyor. Rehavete gerek yok. Rehavete kapılmadan herkesin sandığa gitmesi büyük önem taşıyor. Herkes iradesini ortaya koysun, oyunları bozacağım desin." dedi.

Medyada yer alan koalisyon iddialarını da deÄŸerlendiren BaÅŸbakan Yardımcısı, "Koalisyon olursa çözüm süreci o gün biter" dedi ve ÅŸöyle konuÅŸtu: "Bunlar milleti okuyamıyor. Siyaset milleti okuma sanatıdır. Bunların temennisidir o, olan deÄŸil. Uluslararası anketlerde de AK Parti'nin iktidar olacağı görülüyor. Bunun içinde dolar daha istikrarlı bir yapıya girdi." "HDP'nin parti olarak seçime girmesi, barajı HDP'ye geçirme çabaları, bir projedir ve bu HDP'yi de aÅŸan bir projedir" diyen AkdoÄŸan ÅŸöyle devam etti: "Burada bir kaos planı iÅŸliyor. HDP'yi buna mecbur kıldılar. HDP de kendi geleceÄŸini, Çözüm Süreci'nin geleceÄŸini düÅŸünmeden bu zokayı yuttu. AK Parti iktidarı güç kaybederse, Çözüm Süreci falan kalmaz." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.