Sosyal Medya

Güncel

HDP'den tehdit dolu afiÅŸ

Van'da 'HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır' yazılı pankartla seçmen bir kez daha tehdit edildi.



Van'da tepkilere neden olan çeÅŸmelerden kan akan billboard afiÅŸleri daha unutulmamışken tehdit içeren bir pankart da ErciÅŸ ilçesinde asıldı.

YeÅŸilova Mahallesi'nin giriÅŸinde sözde YeÅŸilova Mahallesi sakinleri adına asılan pankart mahalleliler tarafından tepkiyle karşılandı.

"HDP dışında baÅŸka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır" yazılı pankartta tepki gösteren mahalle sakinleri, mahallede HDP'ye oy verenlerin olabileceÄŸini, bunun da normal olduÄŸunu ancak pankartın tüm mahalleli adına asılmasını kabul etmediklerini belirtti.

HDP'DEN 7 HAZÄ°RAN ÖNCESÄ° 'KANLI TEHDÄ°T'

Bu pankartın en baÅŸta mahallede oturanlara saygısızlık olduÄŸunu ve açık tehdit içerdiÄŸini belirten mahalle sakinleri, parti sözcülerinin 'kimseden tehditle oy almadıkları' yönündeki beyanlarını hatırlatarak, "Peki bu tehdit deÄŸil de nedir?" diye sordu.

Öte yandan pankarta tepki gösteren mahalle sakinlerinin, isimlerinin açıklanmasını istememesi de pankartın tehdit içerdiÄŸini ortaya koydu.

Van merkezde de billboardlara çeÅŸmelerden kan aktığı görülen resimlerin altına Kürtçe ve Türkçe olarak 'Önleminizi alın', 'Sahip çıkmazsanız uzak deÄŸil!', 'Nefessiz kalmayalım', 'Farkında mısın?' yazıları yazılarak halk tehdit edilmiÅŸti. Basında çıkan haberlerin ardından tehdit içerikli afiÅŸler mahkeme kararıyla kaldırılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.