Sosyal Medya

Güncel

Birçok ilde 'Paralel Yapı' operasyonu

Konya merkezli birçok ilde 'Paralel Yapı'ya yönelik operasyon düzenlendi...



Konya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın yürüttüÄŸü "paralel yapı" iddialarına iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında Konya merkezli birçok ilde operasyon baÅŸlatıldı. Operasyon kapsamında bazı iÅŸadamları gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, "paralel yapı" iddialarına iliÅŸkin aylar önce soruÅŸturma baÅŸlattı. Bu sabah saatlerinde de Konya merkezli 10'un üzerinde ilde operasyon için harekete geçildi.

Gözaltına alınacaklar arasında eski polis müdürlerinin de olduÄŸu öÄŸrenildi.

SORUÅžTURMA KAPSAMINDA AVUKAT Ä°LE SEKRETERÄ° TUTUKLANMIÅžTI

Dosya kapsamında Konya Barosu avukatlarından M.O. ABD'ye gitmek için Konya Havaalanında, sekreteri F.N.P. Selçuklu Ä°lçesi'nde 11 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, M.O. hakkında, "Fethullahçı terör örgütüne üye olma", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Adli görevi kötüye kullanmak", F.N.P. hakkında ise "Fethullahçı terör örgütüne üye olma" suçlamaları bulunduÄŸu iddia edilmiÅŸti.

F.N.P'nin aracının bagajındaki, hukuk bürosundan aldığı öne sürülen 500 bin lira tutarındaki döviz, altın ve Türk lirası ile ruhsatlı tabanca ve mermilere de el konulmuÅŸ, zanlının "Para ve altınların M.O'ya ait olduÄŸunu", M.O'nun ise bunları "Gayrimenkul satışından ettiÄŸini" söylediÄŸi ileri sürülmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.