Sosyal Medya

Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'den 'İslam' açıklaması

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile rezidansında bir araya geldi.



AA'nın haberine göre; Burada basın mensuplarına konuÅŸan Rivlin, Mogherini'nin Ä°srail ile Filistinliler arasında barış görüÅŸmelerinin
yeniden baÅŸlaması konusunda gösterdiÄŸi gayreti takdirle karşıladığını söyledi.

"Ä°ki taraf arasındaki çatışmanın sona erdirilmesinde Avrupa'ya önemli görev düÅŸmektedir" diyen Rivlin, "Bu sürtüÅŸme ancak, tarafların bir arada yaÅŸamak zorunda olduÄŸumuzu anladığında sona erecektir. Åžunu açıkça ifade etmek isterim ki Ä°srail, Ä°slam ile savaÅŸ halinde deÄŸildir. Dolayısıyla taraflar arasında özellikle Gazze'nin yeniden inÅŸası için güvenin tazelenmesine ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.

BÄ°RARADA YAÅžAMA KÜLTÜRÜ

"Gazze'ye gerçek refahı getirebiliriz" deÄŸerlendirmesinde bulunan Rivlin, "Herhangi bir barış anlaÅŸması imzalansa bile bizim öncelikle öÄŸrenmemiz gereken bir arada yaÅŸama kültürüdür" dedi.

Mogherini ise Ä°srail CumhurbaÅŸkanı'nın açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "AB dış politikasının başındaki kiÅŸi olarak görevim iki halk arasındaki çatışmaya son vermek ve barış için çabalamaktır" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°srail'in Gazze'ye 7 Temmuz 2014'de baÅŸlattığı, 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiÅŸ, 11 binden fazla kiÅŸi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.