Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan geri adım

İran, Yemen'e askeri gemiler eşliğinde 'insani yardım' taşıyan gemisinin denetlenmesi için Cibuti'deki BM merkezine gideceğini açıkladı.



ISNA haber ajansına göre, Ä°ran insani yardım taşıdığını iddia ettiÄŸi gemisinin denetlenme için Cibuti'deki BM merkezine gitmesini kabul etti.Haberde Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullehiyen'in "BM'nin denetleme protokollerini gerçekleÅŸtirmesi için geminin Cibuti'ye gitmesine karar verdik" ifadesine yer verildi. Ä°ran'ın Fars Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Ä°ranlı gemi Cibuti'de gerçekleÅŸtirilecek teftiÅŸ iÅŸlemlerinden sonra Ä°ran destekli Åžii Husilerin denetimindeki Yemen'in Hudayda limanına gidecek. Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham,  yaptığı bir açıklamada, geminin BM ile ‘tam koordinasyon halinde' Yemen'e doÄŸru yola çıktığını söylemiÅŸti.  Afham, bu koordinasyona raÄŸmen aksi bir durumun meydana geldiÄŸi takdirde Ä°ran'ın ve tüm ilgili uluslararası kurumların gerekli tavrı koyacağını ifade etmiÅŸti.

ABD Savunma Bakanlığı 13 Mayıs'ta, Ä°ran'ın Yemen'e göndereceÄŸi ‘insani yardım taşıyan' kargo gemisinin BM'nin Cibuti'deki merkezine teslim etmesini istemiÅŸti. Pentagon Sözcüsü Albay Steve Warren, Ä°ran'ın insani yardım taşıdığını iddia ettiÄŸi gemiyi Cibuti'ye yönlendirerek doÄŸru ÅŸeyi yapacağını ifade etmiÅŸti. 

Gemiye askeri gemiler eÅŸlik ediyor

ABD Savunma Bakanlığı  (Pentagon) Ä°ran'ın ‘insani yardım' gemisinin iki Ä°ranlı askeri geminin eÅŸliÄŸinde ilerlediÄŸini söylemiÅŸti. Geminin ilerleyiÅŸini takip ettiklerini söyleyen Pentagon Sözcüsü Albay Steve Warren, bu aÅŸamada kaygı duymadıklarını ifade etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.